UŽIVO! PARTIZAN – BUDUĆNOST! Šampion nastavlja pohod ka ODBRANI trofeja! Podgoričani VELIKI IZAZOV – ulog je FINALE!

PARTIZAN – BUDUĆNOST 0:0

Pre meča:

Košarkaši Partizana dočekuju Budućnost u prvom meču polufinalne serije ABA lige.

Utakmica počinje u 18.30 časova u Beogradskoj areni, a ovo će biti prvi od potencijalna tri duela.


Polufinalna serija se igra na dve dobijene utakmice, Partizan je domaćin u prvoj, drugi meč se igra u Podgorici, dok bi se potencijalna majstorica ponovo igrala u Beogradu.

Crno-beli su ove sezone dva puta savladali Budućnost, a posednji duel ova dva tima odigrao se u Morači, gde su izabranici Željka Obradovića pobedom 89:83 osigurali drugo mesto i prednost domaćeg terena .

Ipak, ovo ne znači da će crno-beli imati lak posao, naprotiv, tim iz Podgorice je odlična ekipa i najveći izazov do sad za šampiona ABA lige.

Željko Obradović pred Budućnost:

– Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želeo da naglasim ovom prilikom je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji. Takođe bih želeo da zamolim navijače Partizana da ih na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Mislim da je to ono što je potrebno ABA ligi, a pre svega, svima nama koji smo iz Partizana. Želeo bih da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro oseća koda dođe u našu Arenu, i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci – rekao je Željko Obradović.

Andrej Žakelj pred Partizan:

– Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane. Ali, i oni se spremaju – očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu… Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih – tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola – rekao je Andrej Žakelj.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare