KONAČNO SE OGLASIO ZORAN MILANOVIĆ POSLE IZBORA: „Ustav je jasan, i dalje traju razgovori“ 

Hrvatski predsednik Zoran Milanović se konačno oglasio na Fejsbuku i prokomentarisao jučerašnje izbore.

– Zahvaljujem svima vama, hrvatski narode, koji ste u sredu glasali za Hrvatski sabor. Određivanjem datuma izbora za sredu, 17. april, hteo sam da vas ohrabrim da izađete na izbore u što većem broju, jer sam verovao i verujem da odluku o budućnosti naše otadžbine morate doneti svi vi. Velika izlaznost potvrdila je da hrvatski narod voli svoju zemlju, da veruje u nju i da želi promjene.

Stranke koje su čvrsto stajale na strani borbe protiv korupcije, koje ne žele da  Hrvatska bude zarobljena korupcijom, kriminalom i nejednakošću pred zakonom, dobile su dve trećine vaših glasova. Vaši glasovi su obavezujući. Imate pravo da očekujete i tražite od njih – kao i od svih nas koje ste izabrali – da održe reč. Bez toga prestajemo da budemo demokratsko društvo, a politika se svodi na trgovinu i na brigu samo o sopstvenim interesima.

Hrvatski Ustav je jasan: mandat za formiranje nove vlade može dobiti samo osoba koja dokaže da uživa podršku 76 poslanika izabranih u Hrvatski sabor. U toku su rasprave o stvaranju nove parlamentarne većine i svi koji učestvuju u tim raspravama moraju voditi računa o volji hrvatskog naroda izraženoj na izborima. Kao i do sada, i u ovoj situaciji ću se do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava – napisao je Milanović.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare