PUTIN RAZGOVARAO SA RAISIJEM: Razmotrena situacija na Bliskom istoku, ruski lider imao specijalnu poruku 

Predsednik Irana, Ebrahim Raisi, razgovarao je telefonom sa predsednikom Rusije Putinom, saopštio je Kremlj.

Dva predsednika su detaljno razmotrila situaciju na Bliskom istoku, nakon izraelskog napada i odgovora Irana.

Kako je Raisi istakao, odgovor Irana je bio iznuđen i imao ograničeni karakter. On je saopštio da Teheran nije zainteresovan za dalju eskalaciju situacije.

 Vladimir Putin je izrazio nadu da će sve strane pokazati razumnu uzdržanost i da neće dozvoliti novu rundu konfrontacije koja bi imala katastrofalne posledice za ceo region – navodi se u saopštenju.

Razgovor je obavljen na inicijativu iranske strane.

Iran je 13. aprila uveče lansirao bespilotne letelice i rakete prema Izraelu, nazvavši to odgovorom na brojne zločine, uključujući vazdušni napad na konzulat republičke u Damasku.

Podsetimo, iranski predsednik, Ebrahim Raisi, pohvalio je juče diplomatski i vojni sektor u zemlji za interakciju i koordinaciju u sprovođenju nedavne uzvratne operacije protiv, kako je naveo, „vojnih ciljeva izraelskog režima na okupiranim teritorijama“.

– Moćna, istorijska i pobednička operacija iranskih oružanih snaga je odgovor na agresivne akcije cionističkog režima protiv konzularnog odeljenja iranske ambasade u Siriji. Islamska Republika Iran je na vrhuncu svoje moći i veličine, a ovim ponosnim činom, pored ispunjenja obećanja o kažnjavanju neprijatelja i agresora, dirnuta su srca naroda sveta, islamskog naroda i potlačenog naroda Palestine – rekao je Raisi na sednici Vlade, prenosi agencija Tasnim

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare