Ispovest Matijasa Lesora: Bio sam loš dečak na pogrešnom putu, a onda mi je jedan čovek spasio život

Matijas Lesor je jedan od najboljih centara u Evropi. Da nije napustio Partizan, možda Željko Obradović ne bi imalo glavobolju samo oko ABA lige, već bi bio daleko iznad 11. pozicije u Evroligi. Tako bi mislio i na plej-of, možda i na Fajnal-for… Međutim, kao jedan od najzanimljivijih košarkaša ima interesantne priče koje često stignu u centar pažnje.

Bio je i ostao ljubimac navijača Partizana. S pravom. On je neko ko je svojom energijom, pojavom, ali i košarkaškim umećem pravio razliku onda kad to niko nije mogao. Zato se mnogi i pitaju da li bi crno-beli doživeli evropsku katastrofu da je recimo on ostao u timu. Vidimo gde je PAO…

Sa druge strane, svaki njegov intervju izazove mnogo reakcija, pa je tako odjeknuo i onaj koji je uradio sa Čimom Monekeom koji je počeo da na svom Jutjub kanalu objavljuje brojne klipove, a sada je uradio „intervju“ sa Lesorom koji je prilično opušteno otkrio neke od svojih neispričanih priča.

Sezona u Monaku… Došao sam iz Bajerna, imao sam malu ulogu, bio sam u timu koji gubi. Frustrirajuća sezona. Sve je bilo pogrešno, nisam voleo grad, okruženje…

Bio sam pobednik koji gubi. Došao je kovid. Kada sam došao u Monako, vratio sam se u Evrokup, nazad u Francusku. Imao sam misiju da vratim svoje ime na mapu.

Matijas Lesor

Bio sam loš dečko, manje-više. Spasio me je moj tadašnji trener. Trenirao sam sa timom, rekao mi je da treniram sa njima, da nisam loše dete, ali da mi je potrebno to da u sledeća tri meseca učim i popravim ocene. 

Za uzvrat obećao mi je da će me poslati u košarkašku školu. To je i uradio. Spasio mi je život, samo Bog zna šta bih postao, jer sam bio na pogrešnom putu u tom periodu života. To je priča mog života. Dao mi je šansu, verovao i računao na mene kada niko nije. Nisam mogao da ga izneverim. Još uvek sam u kontaktu sa njim.

Matijas Lesor

UDARBA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare