DESETI DAN POTRAGE ZA TELOM DANKE ILIĆ, PRETRAŽUJU SE I VEĆ PREGLEDANE LOKACIJE! Genetičar: Biološki tragovi sa mesta zločina mogu da se povežu s počiniocima 

Potraga za telom dvogodišnje Danke Ilić (2) ušla je u deseti dan. Danas je devetnaesti dan od kada je devojčica nestala

U prvim danima potrage za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, Banjsko polje je postalo ključno mesto. Veliki broj policajaca, vatrogasaca-spasilaca i drugih službenika  neprekidno traga za devojčicom, pregledajući svaki pedalj Banjskog polja – od žbunja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahta.

MUP je proširio potragu na selo Sumrakovac, udaljeno oko 13 kilometara od sela Zlot. Teren od Zlota do Sumrakovca karakteriše veoma nepristupačan teren, sa putevima namenjenim poljoprivrednoj mehanizaciji, bez asfalta, sa tucanikom i sa šibljem oko puta.Žandarmerija se priključila potrazi sa 50 pripadnika na potezu od sela Zlot ka mestu Sumrakovac, a akcijom pretrage terena rukovodi načelnik Policijske uprave Bor Zoran Milijić. Pripadnici Žandarmerije i policije su bili skoncentrisani na izlazu iz sela Zlot i ulazu u selo Sumrakovac, fokusirajući se na pretragu deponije i Zlotske reke.

Napori istražitelja i DNK analiza

Istražitelji su posvećeni detaljnoj pretrazi terena, s obzirom da je moguće da je neki detalj promakao ili da je neko pokušao da sakrije telo.

Profesor genetike Oliver Stojković ističe da biološki tragovi mogu da budu ključni u razrešenju ovog slučaja, ali da u postmortalnom periodu telo podleže propadanju pod dejstvom gljivica i bakterija, što može dovesti do propadanja biološkog materijala.

Foto: Wikipedia, Društvene mrežeIlustracija

– U postmortalnom periodu, od momenta smrti pa kasnije, telo se raspada pod dejstvom onih gljivica i bakterija koje mi inače za života imamo u svom organizmu. To truljenje tela dovodi i do propadanja biološkog materijala – rekao je on, preneo je Tanjug.

Podsetimo, Dalibor Dragijević je priznao da je pomogao bratu u skrivanju tela Danke Ilić, ali ni nakon njegovih informacija policija nije pronašla telo. DNK analiza bioloških tragova može biti ključna u rešavanju ovog slučaja, ali je važno imati na umu da se telo raspada nakon smrti, što može otežati identifikaciju.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare