„OVO DELO ZASLUŽUJE SMRTNU KAZNU, PONOVIĆU TAJ ZAHTEV VLADI SRBIJE“ Vučić: „Ubice Danke Ilić su mislile da će proći nekažnjeno“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom večerašnjeg obraćanja javnosti govorio o ubistvu dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

Tom prilikom, Vučić je rekao da su rekao da su izvršioci zločina mislili da će ostati nekažnjeni.

– To je sve što mogu da kažem. U našoj zemlji ima bezbroj njih koji sve znaju o tome i drugim zločinima, suviše bi bilo da ja o tome govorim. Ja ću reći nešto drugo. Svojevremeno sam se javno zalagao da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne, a da mi ne budemo kažnjeni. Ovo delo zaslužuje smrtnu kaznu. Ponoviću taj zahtev Vladi Srbije, neka razmotre – rekao je Vučić.

Podseća da je to tražio i posle masakra u Ribnikaru i Duboni.

– Opravdanja onih koji su protiv smrtne kazne su ozbiljna. Ako jednom napravite grešku, i da se ustanovi posle 10 ili 30 godina da ste pogrešili, to je mnogo veći greh nego da nekome date manju kaznu – istakao je predsednik.

On kaže da je jutro kada je saznao da je Danka Ilić ubijena morao da vodi računa o pokazivanju emocija.

– Pre toga smo mi znali da je dete udareno autom, znao sam još neke detalje. Ali nismo znali konačno. I onda mi je Gašić saopštio, i tada smo saznali da dete nije odmah stradalo od udara automobila, već naknadno. Ako tada pokažete emocije svako će vam sa pravom reći da je to neumesno. Ja ne želim da budem kao neki koji su demonstrirali zbog smrti dece. Kako ste se vi osećali, kada znate da je nevino detence stradalo zbog ludaka i psihopata – zapitao je Vučić.

Dodaje da su se svi nadali da je devojčica u Beču, posebno nakon iskaza najbližih srodnika deteta.

– Rano smo mi dobili poruku austrijske policije da to nije Danka – kazao je on.

Vučić je istakao da želi da izađe iz okvira u kojima mora da se kreće kao predsednik države, na pitanje o politizaciji ubistva male Danke i ličnim napadima na njega.

Podsetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević, kolege iz JKP Vodovod, su 26. marta devojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno telo odvezli na deponiju gde su ga prvobitno bacili. Potraga traje od prekjuče, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mesta.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić saslušani su sinoć u tužilaštvu, a tom pirilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem.

„Osumnjičena lica su saslušana u tužilaštvu, kojom prilikom je D.D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J.S. branio ćutanjem“, navodi se iz Tužilaštva.

Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

UDARNA VEST.rs (kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare