ZAPLENJENO STO TONA LAŽNIH KOVANICA! Policija uhapsila 4 osobe, konačno razbijena KRIMINALNA grupa!

Istražitelji su pokrenuli istragu 10. aprila 2021. godine, kada su policajci zaplenili 668 falsifikovanih kovanica od dva eura i uhapsili dve osobe zbog posedovanja falsifikovane valute.

Policija Italije je uspela da razbije organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila proizvodnjom i distribucijom falsifikovanih kovanica eura.

Ova akcija rezultirala je hapšenjem četiri osobe i demontiranjem ilegalne kovnice novca, a zaplenjeno je skoro 100.000 kilograma lažnih kovanica. Europol je podržao ovu akciju, koja je rezultirala i zaplenom 107.000 bitkoina i dela proizvodne mašine za presovanje novčića.

Početak istrage i hapšenja

Istražitelji su pokrenuli istragu 10. aprila 2021. godine, kada su italijanski karabinjeri zaplenili 668 falsifikovanih kovanica od dva eura i uhapsili dve osobe zbog posedovanja falsifikovane valute. Ovo je bio početak akcije koja je dovela do razbijanja kriminalne grupe, prenosi libertaspress.me.

Pogledaj galeriju

Distribucija lažnih kovanica

Falsifikatori su distribuirali lažne kovanice u nekoliko zemalja EU, među kojima su Francuska, Nemačka, Litvanija, Portugal, Španija i Švajcarska. Ono što je posebno zanimljivo jeste da su lažne kovanice bile visokog kvaliteta i vrlo slične originalima.

Trgovina lažnim valutama putem kriptovaluta

Prodavac lažnih kovanica upravljao je kanalom u aplikaciji za razmenu poruka, gde je prodavao lažne valute za upola nižu vrednost, primajući uplate u kriptovaluti. Članovi kriminalne mreže slali su pakete sa lažnim novčićima kupcima preko privatnih međunarodnih poštanskih službi.

Identifikacija osumnjičenih i praćenje pošiljki

Istražitelji su uspeli da identifikuju osumnjičene posebnim istražnim tehnikama, a pratili su čak 60 pošiljki paketa sa falsifikovanim novčićima. Ovi paketi su bili namenjeni za Italiju, Francusku i Švajcarsku, težili su skoro 100.000 kilograma i imali su ukupnu vrednost od oko 102.000 eura u falsifikovanim kovanicama od dva eura.

Ova akcija policije Italije i Europola predstavlja značajan korak u suzbijanju organizovanog kriminala i falsifikovanja novca u Evropi.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare