UŽIVO! PIKSI OBJAVIO VAŽNU VEST: Sedeli smo, pregovarali i dogovorili se!

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, obratiće se javnosti uoči prijateljskih utakmica protiv Rusije i Kipra.

Orlovi će 21. marta biti gost u Moskvi, a 25. u Limasolu.

Nacionalni tim okupiće se ovog ponedeljka, a selektor će govoriti o očekivanjima u dva susreta koji će poslužiti kao pripremni za predstojeće Evropsko prvenstvo, ali i o igračima koje je pozvao za martovsko okupljanje.

Upitan je Piksi i o navodima da će potpisati novi ugovor i da će ostati selektor i nakon Evropskog prvenstva.

– Prošle nedelje smo razgovarali, pregovarali i dogovorili. To je to. Želimo taj kontinuitet u radu i drago mi je zbog toga. Sve drugo je čista formalnost.

O spisku i novim igračima koji su se našli na njemu…

– Imamo dve važne utakmice iako su prijateljske. Bolje je nego da smo u nekom baražu, pa da moramo da lupamo glavu. Izbor je takav kakav je, ima dosta igrača koji se muče sa povredama, Gudelj je tek počeo da igra, tu je mali Nedeljković, koji koliko znam niti igra, niti trenira, niti znam gde je, da li ovde ili u Birmingemu. Imamo Ilića i Đurića koji su povređeni, Veljkovića koji je praktično počeo juče da igra, Ristića koji je povređen, Grujića i Radonjića koji nemaju dovoljnu minutažu. Na spisku je Baždar, očekujem da on debituje u ove dve utakmice. Na radaru su Sremčević iz Zvezde, Gluščević iz Kragujevca, Miladinovića iz Čukaričkog, Cvetkovića mladog takođe. To su igrači za budućnost o kojima vodimo računa.

– Došla su novija imena, želim da ih vidim. Ono što sam pratio i gledao potpuno zaslužuju da im se ukaže šansa i prilika da ih vidimo na delu. Srećan sam što je sa nama Zdjelar, drago mi je da ću imati prilike da vidim njegove kvalitete. U ovom momentu želim da proverim neke druge opcije. Nastastić je iz privatnih razloga otkazao, neću da ulazim u problematiku privatnosti nečije. Po objavljivanju spiska se zahvalio i javio da ne može da dođe i to potpuno razumem. Pozdravio vas Vlahović puno, pošto i on ne dolazi, ima strahovite bolove u leđima, bio je pod terapijama i lekovima, spremili su ga da odigra protiv Đenove, hteo je da dođe, ali jutros je potvrdio da ne može. Bolje da ga sada bole leđa, nego u junu. Razmišljali smo da Ratkova vratimo u A tim, ali mlada reperzentacija ima važne utakmice kvalifikacija.

Podsetimo, ovako izgleda spisak od 23 fudbalera:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi).

Odbrana: Milan Gajić (CSKA), Nikola Milenković (Fiorentina), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Matija Nastasić (Majorka), Strahinja Pavlović (Salcburg), Aleksa Terzić (Salcburg).

Vezni red: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Filip Kostić (Juventus), Dušan Tadić (Fenerbahče).

Napad: Samed Baždar (Partizan), Lazar Samardžić (Udineze), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare