Devojčicu (11) silovao dečak (14) kad su se našli da se igraju u šumi: Novi horor u Austriji

Drugi dečak (13) nije pomogao žrtvi, već je zlostavljanje snimio svojim mobilnim telefonom

Dečak (14) iz Austrije uhapšen je zbog sumnje da je silovao 11-godišnju devojčicu u Koruškoj, prenose austrijski mediji.

Novi slučaj seksualnog zlostavljanja šokirao je zemlju, a dvojica dečaka od 13 i 14 godina sumnjiče se da su naneli velike patnje još mlađoj devojci u Centralnoj Koruškoj.

Austrijski mediji nisu otkrili tačnu lokaciju, kako bi sačuvali identitet osumnjičenih i žrtve.

Kako pišu, dečaci i devojčica su se našli da se igraju u šumi u kampu koji su napravili. Dečak poreklom iz Ukrajine (14) i njegov prijatelj (13) našli su se sa devojčicom (11) jednog hladnog zimskog dana sredinom januara, kada ju je stariji dečak odjednom napao.

Mediji pišu da deca nisu bili prijatelji i da nema dokaza o ranijoj vezi između njih dvoje.

„Devojčica je bila bespomoćna. Prema našoj optužnici, osumnjičeni 14-godišnjak ju je vezao, silovao, a zatim prisilio da nikome o tome ne govori“, navodi Tina Frimel-Hese, portparolka javnog tužilaštva u Klagenfurtu.

Drugi dečak (13) navodno nije uradio ništa, ali je gledao šta se dešava i nije pomogao devojčici. Umesto toga, on je navodno snimio zlostavljanje na svom mobilnom telefonu.

Relevantni video snimci su obezbeđeni nakon što je žrtva brzo podigla uzbunu i poverila se odraslima.

Zbog ozbiljnih optužbi za nasilje, dečak je čak priveden, što je korak koji se retko čini u ovom uzrastu. Dečak je proveo skoro pet nedelja iza rešetaka pre nego što je nedavno pušten pod određenim uslovima.

Nije mu dozvoljeno da priđe žrtvi ili navodnom saučesniku, podvrgnut je psihijatrijskom pregledu.

„Tako ozbiljni slučajevi među takvim mladim ljudima su retki i kod nas“, rekla je Frimel-Hese.

Sa čime se suočava 14-godišnjak ako bude osuđen? Optužen je za silovanje, teško seksualno zlostavljanje i pokušaj prinude – zaprećena mu je kazna do pet godina zatvora.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare