NEZAPAMĆEN SLUČAJ TRESE HRVATSKU! Žena glumila muškarca, pa zvala sudove i pretila, stigla je STRAŠNA KAZNA 

Protiv 35-godišnje Slavonke podignuta je optužnica zbog lažne uzbune. Optužnica je tereti da je 16. marta prošle godine u Osijeku u 10.48 nazvala Županijski sud u Splitu i radnici na centrali suda pomoću aplikacije Voice Changer generisanim muškim glasom rekla: „Shvatite ozbiljno, u sudu je postavljena bomba!“

Dojava je bila lažna, ali je predsednik splitskog suda naredio pražnjenje zgrade, a pirotehničari su pregledali prostorije suda. Samo dva minuta posle stigao je drugi poziv, ali centrali Županijskog i Opštinskog suda u Osijeku, a radniku suda, s pomoću iste aplikacije, rekla: „Bomba je na sudu!“.

Poziv osječkom sudu ponovila je u 11.40, i generisanim glasom je rekla: „Za 47 minuta eksplodiraće bomba!“ Pozvani pirotehničari nakon pregleda zgrade suda utvrdili su da je dojava lažna.

Tužilaštvo za 35-godišnjakinju sudu predlaže da je osudi na šest meseci zatvora i da se taj postupak spoji s kaznenim postupkom koji se protiv okrivljene već vodi pred istim sudom.

Sve priznala

Na prvom ispitivanju u policiji 35-godišnjakinja je sve priznala i rekla da joj je žao. Rekla je kako je bila jako uplašena što će se dogoditi na sudu jer se trebalo održati ročište vezano za njenu porodicu.

U pošti je toga prepodneva kupila dva mobilna i dve SIM kartice, vratila se u automobil i negde iz Livane ili Čepina nazvala prvi put. Zatim je negdje u Retfali obavila drugi poziv, a posle je oba mobilna stavila u kesu i bacila u veliki kanal.

„Kako je okrivljena do sada osuđivana zbog krivičnih dela protiv imovine i zbog toga što su protiv nje u toku dva krivična postupka pred Opštinskim sudom zbog krivičnih dela protiv imovine (prevare), što je ovo delo rezultiralo privremenim prekidom rada Županijskog suda u Splitu i na određeni način uznemiravanjem javnosti, kako zaposlenih Županijskog suda u Splitu i Osijeku tako i stranaka, tužilaštvo smatra da je predložena kazna razmerna nivou krivice.“

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare