DRAMA KOD CETINJA: Vatra zahvatila veliku površinu, domaćinstva ugrožena 

Ogroman šumski požar tokom noći izbio je u mestu Markovina kod Cetinja koji je zahvatio veliku povšinu, a pretio je da ugrozi kuće koje se nalaze u blizini. Na lice mesta su odmah po prijavi izašle ekipe Službe zaštite i spašavanja Cetinje koje su ulagajući nadljudske napore uspeli da lokaliziju plamen i spreče da vatrena stihija ugrozi domaćinstva i ljude.

„U gašenju požara pomogle su nam i kolege iz Danilograda. Ono što je otežavalo gašenje jeste što se požar relativno brzo širio i približio kućama i putu. Vatra u Markovini se sada povukla na potpuno nepristupačan teren na veliku nadmorsku visinu, pa više nema opasnoti da se ona proširi i ugrozi domaćinstva. Ekipu smo povukli sa tog terena“ rekao je Miloš Ćećanović komandir Službe za zaštitu i spašavanje Cetinje.

Nakon sela Markovina izbio je još jedan požar u mestu Drušići, gde su takođe upućene vatrogasne ekipe.

„Taj još jedan požar je uspešno ugašen. Nismo sigurni šta može biti uzrok ovih vatrenih stihija, ali postoji mogućnost da može biti u pitanju i ljudski faktor“ dodao je Ćećanović.

On je još jednom apelovao na sve građane da se uzdrže od paljenja bilo kakve vatre na otvorenom prostoru, jer na taj način, uprkos tome što nije u jeku sezona požara na otvorenom može doći do velikih požara.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/RINA/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare