KOSTA ŽELI DA PRISUSTVUJE SUĐENJU SVOJIM RODITELJIMA: Zanima ga samo jedno, pomenuo i porodice ŽRTAVA!

Na prethodnim suđenjima, održanim krajem decembra, govorili su roditelji tragično nastradalih.

Suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, počelo je u oktobru prošle godine kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra meseca, dva dana zaredom svedočili su roditelji i porodice žrtava.

Skrhkani bolom članovi porodica pričali su o najlepšim trenucima koje su proveli sa svojim najmilijima bez kojih su ostali kobnog 3. maja kada je pomahnitali Kosta Kecmanović uleteo u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba. 

Takođe, oni su u više navrata spominjali i dečaka-ubicu, kao i njegovo ponašanje, a upravo iz tih razloga, kako saznajemo od izvora upoznatog sa slučajem, Kosta je zahtevao da prisustvuje ovom suđenju.

 Kecmanović je više puta naglasio da želi da se nađe oči u oči sa roditeljima nastradale dece i da vidi kako oni reaguju, šta pričaju i kako ga komentarišu. Dečak pokazuje potpunu hladnokrvnost za zločin koji je počinio, ali ga ipak zanima da vidi i čuje šta se o njemu priča – naveo je izvor iz istrage.

Osim toga, sagovornik Republike dodaje da to nije jedini razlog zbog kojeg on traži da prisustvuje suđenju.

– Kosta takođe želi da vidi svoje roditelje na ročištu. Hteo bi da čuje kako oni reaguju na masakr koji je počinio i da li je uspeo u cilju da oni pate.

Podsetimo, sa vrata škole Kosta je kobnog 3. maja upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ „Vladislav Ribnikar“ je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare