DIREKTOR DZ LESKOVAC DANAS ODLUČUJE!: Kazna za radnicu Hitne koja je psovala unuke preminule bake?! Ovo je rekla rođacima! ŠOK! 

Stana Zdravković (82) umrla je 10. januara nakon što su, kako tvrdi njena porodica, u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Leskovac, nekoliko dana pre toga, odbili da joj ukažu pomoć, dok su bakinog zeta, supruga njene unuke, psovali i vređali kad ih je zvao.

Slaviša Božić, direktor DZ Leskovac, najavio je da će danas i zvanično saopštiti da li će zdravstvena radnica koja je s bakinim najbližim razgovarala preko telefona biti kažnjena ili ne.

Božić, kako prenosi N1, nije želeo da stane pred kamere, ali je saopštio da o ovom slučaju razmatra „stručni savet“ koji će odlučiti da li će i kako zaposlena biti sankcionisana.

Podsetimo, vest da su zaposleni u Hitnoj pomoći vređali i psovali Miloša Živkovića, muža Stanine unuke Marine, kad ih je pozvao da joj ukažu pomoć uznemirila je javnost.

– Kulminacija se desila po podne, kad sam, nakon dolaska kućne nege, koja je samo pred vratima ostavila zavoje za njeno previjanje, pozvao Službu hitne pomoći jer je baka bila u nekom stanju šoka i nesvesti. Tamo mi nisu ni dozvolili da kažem o čemu se radi, već su me izvređali – ispričao je tada za portal Rešetka Miloš.

On je dostavio i snimak telefonskog razgovora na kom se čuje sledeće: – Imamo baku koja ima nizak pritisak, koja je nepokretna i ne može da se kreće – rekao je Hitnoj, na šta je zaposlena uputila neočekivano drzak odgovor: „Pa?!“

– Kako pa?! Znači, vi ne pružate prvu pomoć? – insistirao je Živković, na šta mu je odgovorila:

– Pa vi ste dobili, je l’ bilo kućno lečenje? Bilo. Danas. I šta sad mi da radimo? Ja vas, ljudi, uopšte ne razumem, bre! – rekla je zaposlena, na šta je bakin zet upitao:

– Samo da vas pitam, kojoj inspekciji pripadate?

Na to je dobio odgovor koji nije mogao ni da zamisli:

– More, bre, nosi se! Je*o te… – kazala je i spustila slušalicu.

Članovi porodice baka Stane, kako prenosi Rešetka, najavili su podnošenje krivične prijave protiv nadležnih u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog zanemarivanja pacijenta koji je na kraju preminuo.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/rešetka.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare