LOKALNI HEROJ TRAGIČNO IZGUBIO ŽIVOT DOK JE IŠAO PO BADNJAK! Užas uoči Božića zavio Matijevac u CRNO: Majka mu je bolesna, ne znamo kako će ovo izdržati!

Potresna vest stigla je iz sela Matijevac, (Vladimirovci). Mladi Zdravko Stefanović (28) izgubio život u saobraćajnoj nesreći na putu Šabac – Valjevo. Zdravko, nedavno srećno započeo novi život, iznenada je preminuo kada je, iz još nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

– Bio je drugar, ljudina, vredan čovek i pošten – rekao je za Republiku njegov blizak prijatelj.

Njegova porodica, prijatelji i komšije su u dubokom šoku zbog tragičnog gubitka mladog života.

– Velika tragedija, išao je sa mojim sinom u školu. Bili su bliski. Zdravko je bio neverovatan – rekla je za Republiku meštanka sela Matijevac. 

Zdravko je bio poznat u zajednici kao vredan i hrabar mladić koji se nije povlačio pred životnim izazovima. Nedavno je kupio kuću, uspešno položio vozački ispit i nabavio automobil.

– Bio je veselo raspoložen, išao je po badnjak. Taman mu je krenulo nakon teškog perioda koji je imao. Majka mu je bolesna, ne znamo kako će ovo izdržati – ispričali su njegovi prijatelji.

Zdravko je bio više od običnog mladića – bio je lokalni heroj. U maju 2023. godine, kada je reka Višnjica izlila svoje korito, poplavivši selo Matijevac, Zdravko je hrabro intervenisao. Na poplavljenom fudbalskom terenu, gde su polja bila pod vodom, a ceo teren bio nedostupan, spašavao je jednog psa. Njegova hrabrost privukla je pažnju društvenih mreža, a on je postao simbol čoveka sa velikim srcem.

 Nismo pravili snimak da bismo se hvalili na društvenim mrežama. Volim životinje, imam nekoliko terijera i otišao sam da pomognem ovom psu jer životinjama jedino mi možemo da pomognemo. Ljudi se koliko-toliko ispomažu u nevolji, a životinje su bespomoćne i prepuštene – izjavio je Zdravko tada.

Na snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama, vidi se koliko je pas bio srećan kada se dočepao suvog tla, mahnuo repom i odšetao prema selu.

Tragična smrt mladića ostavlja veliku prazninu u srcima zajednice. Zdravko Stefanović će biti upamćen kao hrabar čovek, ne samo zbog svojih dela tokom poplava, već i zbog svog nepresušnog entuzijazma i pozitivnog uticaja na ljude oko sebe. 

Sahrana će biti održana u krugu porodice i prijatelja, gde će se prisećati ne samo tragičnog kraja, već i vrednih trenutaka koje je Zdravko delio sa svojom zajednicom.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare