„NEKA BUDU IZBORI U BEOGRADU“ Čarke na konferenciji za medije zbog pitanja, Nestorović: Nećemo ni sa kim u koaliciju, ako se neko proda on je IDIOT

Naš uspeh na izborima, ne smatram našim uspehom, samo mislim da smo ljudima pokušali da predstavimo neku perspektivu, kaže Branimir Nestorović“, nosilac liste „Mi – glas iz naroda“.

On je na konferenciji za medije govorio o raznim temama, između ostalog i rezultatima izbora u Beogradu.

https://www.youtube.com/live/w1ixdXqWDVY?si=uAcobW0RmJ1nodIz

– Mi nećemo ići u koaliciju ni sa kim, nikoga nećemo podržati, nećemo praviti nikakve kompromise. Zajednički smo odlučili, bilo smo jedinstveni u tom stravu – rekao je Nestorović.

Kako je kazao, „ne možemo da prihvatimo odgovornost za nešto što nije naš problem, problem je u drugom mestu, onaj koji ga je napravio neka ga rešava“.

– Neka budu novi izbori u Beogradu – rekao je Nestorović.

Kako je kazao, načuli su da ima pojedinačnih razgovora sa nekim odbornicima.

– Ako se neko proda, mislim da je idiot, ali šta da se radi – naveo je on.

Upitan da li ima informacije o tome, Nestorović kaže da i oni (pokret) o imaju saznanja.

– Tačne su informacije da je za dvoje ljudi ponuđeno da pređu u SNS. Oni su svi punoletni ljudi, ne možemo da ih privedemo ni zaključamo. Znamo da su imali ponudi, znamo i kolika je, šestocifrena, nije u dinarima. Razumemo važnost Beograda za jednu i drugu stranu, ali ne želimo da učestvujemo u dnevno političkim ambicijama. Ne možemo da utičemo na odluke pojedinaca. Imamo informacije, imamo i mi ljude, znamo da su ih kontaktirali. Ako si spreman da prodaš obraz za novac, ne mogu to da sprečim – rekao je Nestorović.

Upitan o navodnom Majdanu u Beogradu, on se pozvao na portparolku ministarstva spoljnih poslova Rusije koja je, navodno, situaciju u Srbiji uporedila sa Ukrajinom. Na opasku da Zaharova nije na srpskoj političkoj sceni, Nestorović kaže „nije ni ona, ni nemački ambasador, ni Hil“.

– Nas su potcenili, rekli da smo idioti, verovatno znate šta je planirano, isti scenario kao Majdan, studentske demonstracije, pa dalje – rekao je on.

Čarke zbog pitanja

Pojedini novinari pokušali su da ove izjave razjasne, ali su se pojedini predstavnici pokreta „Mi – glas iz naroda“ pobunili.

– Ne možete da postavite pitanje – rekao je jedan od njih, na šta su novinari upitali u čemu je problem.

– Problem je da postavite pitanje – rekao je neko od njih.

Upitan za neregularnosti prilikom izbora, Nestorović kaže da, „što se tiče samog glasanja, naši kontrolori nisu uočili na samom glasačkom mestu nepravilnosti“.

– Šta se dešavalo van glasačkog mesta mesta, ne mogu da kažem jer ne znam. To ne bi bilo prvi put da se dešava, dešavalo se još od Miloševića, kad su davali novac nekim Romima. Verovatno je bila kupovina glasova, sa obe strane – rekao je on.

„Pokušaj podela“

Govoreći o navodnim glasačima iz Republike Srpske, Nestorović kaže da je to „neverovatno ružna epizoda“.

– Ispostavlja se da nisu krivi ovi milioni Srba koji su glasali, nego oni koji su došli. Nije moglo toliko da ih dođe. To je sve pokušaj podela, nećemo to da dozvolimo. Sramotna je stvar što se to dogodilo – kazao je.

Predstavnici koalicije „Mi – glas iz naroda“ čestitali su SNS na izbornom rezultatu, a građanima se zahvalni na podršci koju sum im dali.

Kako je rečeno, u poslaničkom klubu ovog pokreta, koji će imati 13 članova, nalazi se šest doktora nauka.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare