ZBOG OVIH 5 IGRAČAKA DECA NAJČEŠČE ZAVRŠAVAJU U HITNOJ POMOĆI: Pedijatar otkriva koje poklone detetu ne treba nikako kupovati 

Pedijatar hitne pomoći Megan Martin na svom TikTok profilu je podelila pet igračaka koje roditelji ne bi trebalo poklanjati svojoj deci. Kako tvrdi, reč je o igračkama koje mogu dovesti do ozbiljnih povreda.

Martin je izdvojila sve što sadrži dugmaste baterije: „Dugmići na igračkama s dugmastim baterijama su zatvoreni jeftinim, sitnim vijcima. Dugmaste baterije doslovno mogu ubiti dete i to čine svake godine.“

Dugmaste baterije predstavljaju opasnost od gušenja, a zbog hemijske mešavine unutar baterija dolazi do nagrizanja jednjaka što može imati katastrofalne posledice.

@beachgem10

@Beachgem10 I talked about the Top 5 things that land kids in the ER, but this is the list of runners up #top5 #emergency #christmas #kids #parents

♬ Christmas Is Coming – DM Production

Sledeće na njenom popisu jesu vodene perle.

„One se prodaju kao senzorne igračke, ali deca ih mogu progutati. S obzirom na to da se šire u vodi, mogu nabubriti i uzrokovati začepljenje creva„, upozorava Martin. Dodaje da mogu izazvati probleme i kod kućnih ljubimaca.

Na trećem mestu su električni skuteri za koje kaže da predstavljaju rizik od pada i ozbiljnih povreda. Slično važi i za hoverboard, koja je sledeća igračka koju je navela.

„Na njima deca lome podlaktice i laktove, a ponekad imaju i ozbiljne povrede glave.“

Poslednja stvar koju je spomenula su trampoline koji uzrokuju većinu povreda među decom. Prema nekim procenama više dece se povredi skačući na trampolini nego igrajući fudbal.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Index.hr/T.B.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare