Vučić se obraća iz Pariza! Predsednik nakon sastanaka sa zvaničnicima EU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Pariza gde boravi na mirovnom forumu.

Vučić je u svom obraćanju istakao važnost očuvanja dobrih odnosa sa Francuskom, kao jednom od najvažnijih zemalja u Evropskoj uniji. Takođe je istakao da je Srbija spremna da nastavi dalje reforme i da radi na jačanju ekonomske saradnje sa Francuskom.

– Imali smo danas odličan susret. Čuli smo neke nove ideje od ovih kako oni kažu „vladara svetom“. Makron je izdvojio sat vremena za nas, nadam se da ćemo uskoro moći da ga ugostimo u Srbiji. Oni su nam spasili aerodrom, samo se setite kako je izgledao nekada naš aerodrom.

Vučić je, danas istakao da se nada da će se u narednom periodu povećati broj francuskih investicija u Srbiji i da će se otvoriti nova radna mesta, što će doprineti daljem ekonomskom napretku zemlje. On je takođe zahvalio Makronu na podršci koju Francuska pruža Srbiji na putu ka evropskim integracijama, ističući da Srbija želi da bude deo Evropske unije, ali i da očuva dobre odnose sa Rusijom i Kinom. Vučić je pozvao francuske kompanije da investiraju u Srbiju i istakao da su srpski radnici veoma sposobni i motivisani. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare