SAZNAJEMO: Neće Bahar niđe! 

Barak Bahar ostaće do daljeg trener Crvene zvezde, njegova smena se nije ni razmatrala prethodnih dana, niti će o njoj biti govora u nedeljama koje dolaze ma kakvi bili rezultati!

Izraleski stručnjak ostaće na klupi srpskog prvaka bez obzira na dosadašnje poraze u Ligi šamiona i kikseve u Superligi Srbije, a poziciju mu neće ugroziti čak ni eventualni porazi od Jang bojsa ili Partizana, saznaje Informer.

Uzalud pojačanja

Baharova pozicija je trenutno sigurnija nego pozicija pojedinih čelnika kluba, priča se u šali na „Marakani“.


– Barak Bahar je trener Zvezde i ostaće to do daljeg. S jedne strane ima veoma čvrst ugovor, a sa druge postoji deo rukovodstva koji i dalje ima neograničeno poverenje u Izraelca. Niko ne može sad da stavi ruku u vatru da će on ostati do kraja sezone, jer ko zna šta nose naredni mečevi ili prolećni deo sezone. Međutim, niko u prethodnim danima nije tražio njegovu smenu, niti se o tome uopšte govorilo. Baharova pozicija je sigurna. Čak ni poraz od Jang bojsa i eliminacija iz Evrope, pa ni eventualni neuspeh protiv Partizana, ne bi bili signal za kraj saradnje. Navijači jesu njemu dali „žuti karton“, ali u upravi kluba strahuju da će pre oni biti na udaru navijača ukoliko rezultati i dalje budu ispod očekivanja – 
kaže izvor iz Zvezde.
Crvena zvezda ima tim vredan 73,7 miliona evra i to je najskuplji tim u istoriji kluba. Na pojačanja je u letnjem prelazom roku potrošeno 12,4 miliona evra, što jeste rekord, a pritom je samo poslednjeg dana na angažovanje Hvanga, Ndijajea i Đige „otišlo“ deset miliona. Tome treba dodati da su Stamenić, Olanjinka i Kraso došli kao slobodni igrači, odnosno bez plaćenog obeštćenja, ali za veliku platu.
Transferi nekih od tih pojačanja dogovoreni su još prošle zime, a svi poslovi koji su utanačeni letos predstavljali su ostvarenje želja Baraka Bahara. Jasno je da je Izraelac podbacio i sad već se mnogi ne libe da iznesu kritike na njegov račun.

Kritike kolega

Tako je bivši strateg crveno-belih Miodrag Božović ocenio da je Zvezda pre tri dana protiv Lajpciga odigrala katastrofalno i da je to isključiva Baharova krivica.
– Bilo je očajno, katastrofalno, pogotovo prvo poluvreme. Pogrešan sastav bio je na terenu, nisam video ni u kojem sistemu je trebalo da igraju. Igrali smo kod kuće, trebala nam je pobeda, a izašli smo na teren bez špica. Pričamo kako igramo presing, a ustvari čekamo kontra napade. Mnogo je bilo kontardiktornosti. Neverovatno mi je koliko on luta sa postavom, sistemom igre, formacijom – rekao je Božović za Kurir.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare