Đoković je kralj Pariza po 7. put! Novak rutinski protiv Dimitrova, Bugarin i publika nemoćni protiv Srbina

To je to, kraj! Novak Đoković je ponovo uspeo da ispiše stranice istorije tenisa, pošto je savladao Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u Parizu sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3, čime je došao i do rekordne 40. Masters titule u karijeri, a svoje sedme u Parizu.

Očekivala je publika u Parizu zanimljivi finalni duel, očekivali su da će Dimitrov pružiti otpor Novaku i da će im pružiti nešto za uživanje, još kada se na to doda činjenica da je Đoković „u ratu“ s njima, želeli su da neko namuči Srbina.

Ipak, onaj koji je trebalo da bude lovac, postao je lovina. Publika koja je želela da vidi Novaka kako pada, videla je Đokovića u svom punom sjaju, gde ne samo da igra, već gde dominira na terenu i uzima ono što mu je namenjeno.

Uzima ono što samo njemu pripada, a to je nova titula u svojoj karijeri. Čitav turnir je prošao u muci, igrao je po tri seta u nekoliko navrata, ali, ni to ga nije sprečilo.

Rutinski je odigrao protiv Bugarina, prvi set pogotovo. Dobio je jednu brejk priliku, nju je iskoristio i to je bilo dovoljno, videlo se da se Dimitrov mučio, da nije mogao da naškodi Novaku.

Uskoro opširnije…

Novak Đoković – Grigor Dimitrov 2:0 (6:4, 4:3, -:-)

TOK MEČA:

II SET

5:3 – Novak je odigrao sjajan gem, pogodio je sve što je pokušao i sada će Bugarin servirati za ostanak u meču.

4:3 – Spasio je Dimitrov ovde brejk loptu i ostao je u meču, bar još neko vreme.

4:2 – Siguran Nole, grabi ovde ka pobedi.

3:2 – Maa, ide novii brejk Novaka! Đoković se našao u nezgodnoj situaciji, nekoliko puta je spasio gem lopte, ali je onda Dimitrov napravio neke neiznuđene greške i to je rezultiralo brejkom!

2:2 – Ne deluje Novak baš najsvežije u ovom meču, ali uspeva relativno lako da izađe na kraj sa svakim pokušajem Dimitrova da mu naškodi.

1:2 – Preslikan prvi gem iz ovog seta. Novak je uzeo prvi poen, ali je potom Dimitrov vezao četiri, te je opet poveo.

1:1 – Dobar, bolji, Novak! Ne ide Bugarinu ništa, ubijen je u pojam očigledno, što pokazuju njegove neiznuđene greške.

0:1 – Krenuo je Đoković u istom maniru i ovaj set, uzeo je poen protiv Dimitrov,a ali je Griša proigrao i osvojio je iduća četiri za osvojen prvi gem u novom setu.

UDARNA VEST.rs(telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare