(FOTO) Prevrnuo se mini bus pun putnika iz Srbije i Slovenije: Stravična nesreća u Austriji

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u noći između subote i nedelje između Manersdorfa an der Rabnic i Oberloisdorfa u Austriji kada se mini bus sa osam putnika iz Srbije i Slovenije prevrnuo.

Kako navodi portal „MeinBezirk“, nesreća se dogodila oko 2 sata ujutru kada su vatrogaci iz Oberloisdorfa, zajedno sa kolegama iz Manersdorfa i Ratersdorfa dobili poziv.

Teška nesreća dogodila se na putu B61a.

Mini bus sa osam putnika je, iz nepoznatih razloga, prešao preko kružnog toka, prevrnuo se i završio na krovu na suprotnoj strani puta.

Prema informacijama Državne policijske direkcije, a kako prenosi portal „MeinBezirk“, minibus je bio pun radnika iz Srbije i Slovenije.

Pet muškaraca i tri žene su povređeni i prebačeni u okolne bolnice.

Jedna osoba je bila zaglavljena u vozilu i morala je biti oslobođena pomoću hidrauličnog spašavanja.

Nakon toga je prevezena helikopterom hitne pomoći u UKH Meidling.

Kako navode na društvenoj mreži vatrgosana jedinica koja je spasavala povređene intrevencija je trajala tri sata.

Vatrogasna brigada Oberloisdorfa zajedno sa vatrogascima Manersdorfa i Ratersdorfa dobili su informaciju da se dogodila saobraćajna neseća na kružnom toku između Manersdorfa i Oberloisdorfa.

Rečeno im je i da je u mini busu koji je prevrnut na krov bilo 8 osoba. 

Tokom njihove intervencije sedam osoba je povređeno i odvezeno u okolne bolnice, a jednu osoba koja je bila zaglavljena u olupini vatrogasci su spasili hidrauličnim alatom. Ta osoba je helikopterom prevezena u bolnicu.   

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare