PREMINUO POZNATI GLUMAC U 87. GODINI: Žena podelila tužne vesti, a njegovu karijeru obeležile dve kultne serije

Mark Godard, najpoznatiji po ulogama u serijama Izgubljeni u svemiru (Lost in space) i Opšta bolnica (General hospital), je preminuo. Imao je 87 godina.

U izjavi objavljenoj na Fejsbuk stranici, Godardova treća supruga Evelin Peculič otkrila je da je glumcu dijagnostikovana plućna fibroza i da je preminuo u utorak u Hingemu u Masačusetsu dok je pod palijativnom negom tj. u hospisu.

„Tako mi je žao što vam moram reći da je moj divni muž preminuo 10. oktobra“, počela je ona. „Nekoliko dana nakon što je proslavio svoj 87. rođendan (24. jula), hospitalizovan je sa upalom pluća. Nadali smo se kada je prebačen u rehabilitacioni centar, ali su tada lekari otkrili da je u završnoj fazi plućne fibroze za koju nema leka“.

„“Dobio je odličnu negu u prelepom domu Pat Roche Hospice i mogao je da umre mirno i dostojanstveno“, nastavio je Peculič.

„Njegova deca i ja smo imali priliku da izrazimo svoju ljubav i oprostimo se. Nikada neću znati kako sam zaslužila sda provedem 33 godine sa tako ljubaznim, nežnim, zgodnim čovekom koji me je često zasmejavao.“

Godard je postao poznato ime svojom kultnom ulogom majora Dona Vesta u intergalaktičkoj emisiji. Serija, koja se emitovala od 1965. do 1968., pratila je fantastične avanture porodice Robinson, svemirskih kolonista na brodu Jupiter 2 kojim je upravljao Godardov lik.

Nakon „Izgubljenim u svemiru“, Godard se pojavio u Opštoj bolnici kao Derek Barington u 11 epizoda, od 1985. do 1986. godine.

Osim žene Evelin, iza njega je ostala ćerka Melisa.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/A.M./People)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare