Modna dizajnerka Rada Krivokapić Radonjić proglašena najboljom svetskom modnom dizajnerkom za 22/23

Crnogorska dizajnerka i stilistiinja Rada Krivokapić Radonjić proglašena je za najbolju svetsku modnu dizajnerku za 2022/2023. godinu od strane neprofitne organizacije Corporate Live Wire. Naime, 31. jula 2023. u Londonu, u Velikoj Britaniji objavljena je vest da je Rada dobitnica prestižne nagrade za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23. u konkurenciji svih država sveta.

Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm i zajedničke narodne nošnje Zentivns.

“Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj posljednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu”, kazala je Rada Krivokapić Radonjić za naš portal.

Foto:Damir Nesimi
Foto:Damir Nesimi
Foto:Damir Nesimi
Foto:Damir Nesimi

“Kovilm sam dizajnirala 2019. godine, a registrovan je 2020. godine. Kovilm je stekao međunarodno priznanje, kao i zajednička narodna nošnja Zentivns koju sam dizajnirala 2021. godine, a registrovana je 2022. godine. Trudila sam se da i nazivi za novi modni detalj i zajedničku narodnu nošnju budu takođe jedinstveni, prihvaćeni i registrovani. Odjevni predmeti za sva moja tri brenda, Rada Krivokapić Radonjić, Kovilm i Rada Radonjić, su napravljeni korištenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosljedno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Takav će biti novi, ujedno moj posljednji brend”, kazala je.

Kovilm Foto:Damir Nesimi

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare