EVAKUACIJA U KRAGUJEVCU: U čak 18 različitih objekata stigle lažne dojave o bombama!

Do ranih popodnevnih sati, policija je obavila kontradiverzione preglede u svim objektima i ustanovila da su sve dojave, na sreću, bile lažne.

Na čak 18 različitih adresa, među kojima su određene institucije, marketi i privatne firme, danas su stigle dojave o postavljenim bombama.

Odmah nakon te informacije, građani su evakuisani, a prva dojava o postavljenoj bombi policiji je prijavljena jutros oko 11.30 časova, nakon čega su i iz ostalih 17 objekata usledili pozivi zbog pretećih poruka.

Do ranih popodnevnih sati, policija je obavila kontradiverzione preglede u svim objektima i ustanovila da su sve dojave, na sreću, bile lažne.

Prema informacijama iz Policijske uprave u Kragujevcu, dojave o bombi dobile su tri srednje škole, dva fakulteta, jedna osnovna škola, dva marketa, javna preduzeća i privatne firme.

Podsetimo, tokom ove godine, širom Srbije, svakog meseca prijavljivane su lažne dojave o bombama, a najviše u srednjim i osnovnim školama.

Ovde je na delu psihološki terorizam, gde je cilj da se u čitavoj zemlji stvori neka vrsta haosa. Vi imate čitavu lepezu objekata, institucija od zdravstvenih do obrazovnih, gde se nalaze različite populacije. Cilj je da građani osete nesigurnost, da se vodi jedan psihološki rat – rekao je ranije član Svetske asocijacije šefova policija i nekadašnji načelnik policije grada Beograda Marko Nicović.

Kako dodaje, posle masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, ali i niza drugih događaja, naša zemlja postala je lak plen za sve one koji žele to da zloupotrebe, bilo iz političkih ili patoloških pobuda.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare