OPASNOST VREBA IZ PRIŠTINE, KURTI PRIKRIVA SVOJU KATASTROFALNU POLITIKU: Petković upozorava na provokacije! 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da eskalacija i nova kriza mogu da se dogode samo iz pravca Prištine.

– Svi incidenti, provokacije i eskalacija situacije na severu Kosova i Metohije dolaze jedino i isključivo od Aljbina Kurtija, kao jedinog generatora krize u pokrajini, ali i na prostoru Zapadnog Balkana, što je nedavno demonstrirao i u Severnoj Makedoniji – rekao je Petković.

Dodao je da Kurti pokušava da prikrije neuspehe svoje politike.

– Opasnost za novu krizu ne severu Kosova i Metohije vreba upravo iz Prištine koja, generišući tenzije na severu, pokušava da prikrije rezultate svoje katastrofalne politike i ne postoje ti spinovi kojima može da zamaskira činjenicu da i međunarodna zajednica u njemu vidi izvor nestabilnosti na severu pokrajine, zbog čega su na snazi i dalje kaznene mere protiv Prištine – dodao je.

Mir na KiM, kako je rekao Petković, prisutan je samo zbog strpljenja i odmerenosti srpskog naroda koji živi tamo.

– I koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima i potezima Kurtija i njegovih poluga moći kojima cilja Srbe. Njegove parapolicijske i specijalne jedinice i dalje okupiraju sever KiM, kao i srpske zgrade u kojima sede njegovi nelegalni i nelegitimni gradonačelnici koji povlače poteze kojima direktno ugrožavaju život Srba na ovim prostorima, hapse Srbe zbog izgovorene reči i neslaganja sa okupatorskim metodama, pokušavajući istovremeno da Srbima uzme koru hleba, radnike izbaci na ulicu, socijalne slučajeve ostavi bez pomoći. Dok u realnosti druguje i grli se s kriminalcima i narko dilerima i zato bi pre svake izgovorene reči bolje bilo da se podvrgne odgovarajućim testovima, jer izjave i labilnost koju pokazuje iz dana u dan mogu se samo time opravdati – zaključio je Petković.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare