MINISTAR GORAN VESIĆ: Počela izgradnja Nova Retail Parka u Kuli, otvaranje na proleće sledeće godine! 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je u Kuli prisustvovao postavljanju kamena temeljca za budući kompleksa „Nova Retail Park“, koji će se prostirati na površini od pet hektara, gde će do proleća biti izgrađeno ukupno 15.500 metara kvadratnih komercijalnog prostora.

Pored supermarketa, modnih brendova i tehnike, park će ponuditi i propratni sadržaj, restorane, kafiće i dečje igraonice.

Tu će svoje radno mesto naći više stotina ljudi.

Ministar Goran Vesić je podsetio da je Srbija pošle godine imala 4,4 milijarde evra direktnih stranih investicija, i dodao da su tu i investicije kao što je izgradnja budućeg Nova Retail Parka u Kuli.

– Nama je važna svaka investicija. Znate da je građevinska industrija šest odsto bruto domaćeg proizvoda i zbog toga je važno da ona nastavi da se razvija kako bi mogao da raste naš BDP. Svaka investicija donosi nova radna mesta, a ova će doneti tri stotine novih mesta što je za grad poput Kule veoma značajno. Na ovaj način podržavamo ravnomerni razvoj i bolji životni standard čitave Srbije. Kula će se vrlo brzo naći na saobraćajnici, koj počinjemo da gradimo do kraja ove godine, a koja počinje kod Bačkog Brega, zatim ide preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, oba Bečeja, Kikinde i na kraju Srpske Crnje. Što se tiče Vojvodine počećemo da gradimo i Beograd-Zrenjanin-Novi Sad tokom sledeće godine, već radimo Fruškogorski koridor, a radićemo i rekonstrukciju pruge Sombor-Vrbas – rekao je Vesić.

Ministar je pozdravio ovaj projekat sa nadom da će on postati inspiracija drugim kompanijama da preuzmu inicijativu i razviju projekte koji će ojačati sektor građevinarstva i srpske privrede.

– Ovaj projekat predstavlja svetli primer kako domaće kompanije mogu da se integrišu u važne građevinske inicijative naše zemlje. Projekat Nova Retail Park Kula, čija izgradnja počinje danas, izdvaja se ne samo po tome što će postati značajno mesto za kupovinu i okupljanje grašana Kule i okolnih mesta, već i po svom angažmanu domaćih kompanija – naveo je Vesić.

Kako kaže, taj projekat angažovaće domaće kompanije u svim ključnim fazama, uključujući projektante i izvođače građevinskih radova.

– Ovo svedoči o snazi i kompetencijama našeg građevinskog sektora i njegovoj sposobnosti da isprati zahteve investitora. Nova Retail Park uposliće više od tri stotine radnika tokom građevinske faze, dok će po završetku izgradnje biti zaposleno više stotina ljudi u maloprodajnom sektoru i sektoru održavanja. Na taj način kompanija pruža značajnu podršku zapošljavanju i rastu lokalne ekonomije – rekao je Vesić.

Značaj ovog investicionog poduhvata za opštinu Kula je istakao njen predsednik Damjan Miljanić koji je rekao da izgradnjom tog tržnog centra ne samo da dobijamo tri stotine novih radnih mesta, nego jedan potpuno novi kvalitet života u našoj opštini.

– Takođe sve bi to bilo nemoguće i opština Kula ne bi tako bilo prepoznata kao mesto za investicije da nije i politike Vlade Srbije i ulaganja u infrastrukturu. Upravo ova lokacija će u narednim godinama biti raskrsnica, mesto gde će biti izgrađen i priključni put za buduću obilaznicu, kao i mnogi drugi putevi, tako da i opština Kula postaje raskrsnica puteva i to naravno privlači investicije – rekao je Miljanić.

Završetak radova na izgradnji novog tržnog ćentra, te njegovo otvaranje, najavljeno je za proleće naredne godine. Postavljanjem kamena temeljca u Kuli najavljen je drugi ovakav projekat iste kompanije koji je jedan od za sada planirana četiri ritejl parka u Rumi i Šidu.

U toku je proces razmatranja kupovine zemljišta u još dva grada u Srbiji sa istim ciljem.

– Naša kompanija ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i izgradnji komercijalnih objekata, te je ideja o ulaganju u koncept ritejl parkova u gradovima u Srbiji, došla kao logičan sled u razvoju kompanije. Odluka da odaberemo Kulu za naš ritejl projekat nije došla slučajno. Mi smo detaljnim istraživanjem tržišta i investicionih potencijala došli upravo do Kule, kao odlične lokacije zahvaljujući svojoj poziciji u regionu i odličnoj povezanosti sa okolnim mestima i gradovima. Pored odlične lokacije, podrška lokalne samouprave je u velikoj meri pomogla u donošenju ovakve odluke – rekao je Marko Grujičić ispred kompanije Nova Retail Park.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare