MINISTAR REAGOVAO NA KAMPANJU ZAPADNIH MEDIJA: Milićević: Moramo braniti Vučića da bismo odbranili Srbiju!

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević reagovao je na medijsku kampanju koja se vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pojedinim zapadnim medijima. Ministar Milićević je uputio i jasnu poruku javnosti u Srbiji:

– Medijska kampanja u nemačkim medijima i na Si-En-En (CNN) protiv predsednika Aleksandra Vučića u stvari je direktan napad na državu Srbiju i dužnost svakog člana Vlade i svakog državnog funkcionera je da stane u odbranu predsednika jer tako branimo Srbiju. Potpuno je jasno da su svi ovi napadi, počev od pisma grupe evropskih parlamentaraca, pa do navodne analize na Si-En-En usmereni kako bi se podrila stabilnost Srbije i suverena politika koju vodi predsednik Vučić i državno rukovodstvo. Što se tiče pomenutog pisma, zanemarljiv je broj evroparlamentaraca u odnosu na ukupan broj evropskih poslanika. A treba da vidimo i koji su to parlamentarci i kakav je njihov cilj – saopštio je Milićević.

Kad je reč o prilogu na Si-En-En, Milićević postavlja pitanje ko su ključni sagovornici u toj analizi.

– Četiri su sagovornika u toj analizi, a sva četiri su poznata po tome da su uvek imali antisrpsku retoriku i sprovodili antisprske aktivnosti. Svi mi koji smo u javnom poslu, svi članovi Vlade, svi koji su na državnim funkcijama i svi kojima je interes Srbije na prvom mestu, imamo u ovom trenutku jedan ključni zadatak, a to je da moramo da odbranimo predsednika države od svih ovih napada i od unutrašnjih i spoljnih pritisaka. Zašto to moramo da učinimo? Zato da bismo odbranili Srbiju! Aleksandar Vučić je faktor političke stabilnosti u Srbiji i nosilac privrednog razvoja zemlje. Svi ovi medijski napadi na njega usmereni su na narušavanje naše suverenosti, izazivanje političke i ekonomske krize u Srbiji i pokušaj su zaustavljanja napretka naše zemlje – zaključuje ministar Đorđe Milićević.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare