Sastanak ministra Vučevića sa ministrom Karanom u Banjaluci i ministrom Mitrovićem 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Banjaluci sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom. Sastanku je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Tokom sastanka, razgovarano je o saradnji u oblasti odbrane i unutrašnjih poslova i konstatovano je da se saradnja uspešno odvija u zajedničkom interesu.

Takođe, deo sastanka bio je posvećen i saradnji u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da se na osnovu ugovora o školovanju zaključenog sa MUP Republike Srpske, na Univerzitetu odbrane u Beogradu školuju i kadeti Policijske akademije Republike Srpske.


Na današnjem sastanku, ministri Vučević i Karan razgovarali su i o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu i u svetu.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović.

Nakon sastanka sa ministrom Karanom, Vučević je održao konstruktivan sastanak sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojinom Mitrovićem.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare