Španija sprečila veliku senzaciju! Imamo sve parove polufinala Svetskog prvenstva

Imamo sve parove polufinala Svetskog prvenstva u vaterpolu! Francuzi su u većem delu meča vodili protiv Španaca, ali su ispustili priliku da dođu do senzacije, pali sau sa 7:6. Mađarske je bila bolja od Amerikanaca sa 13:12. Mađari će igrati protiv Španaca, a Srbija protiv Grčke.

Vaterpolisti Mađarske pobedili su selekciju SAD sa 13:12 i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva.  Heroj Mađarske je bio Zalanki sa šest golova iz 12 šuteva, dok je Bouen dao četiri gola za Amerikance, Huper je tri puta zatresao mrežu, a ključno je bilo isključenje Bena Haloka. 

– Čestitam igračima SAD koji su se jako borili nakon isključenja i odigrali na pravi način. Imali smo dobar napad, a naša odbrana se poboljšala. Važno je postići više golova – rekao je selektor Mađara Žolt Varga. 

– Selekcija SAD je veoma jaka, sa mnogo potencijala. Ne bih se složio sa isključenjem (Ben Halok), ali nam je mnogo pomoglo. Halok je njihov ključni igrač. Sada smo u polufinalu, ali mislim da ima mnogo prostora za napredak – iskren je bio Deneš Varga, adut Mađara.

U drugom meču, Francuska je imala sa 6:4 pobedu u džepu, u tvrdom meču protiv Španaca. Ipak, na kraju su Francuzi poklekli i Španija je u napetoj završnici preokrenula, zatim i sačuvala minimalnu prednost. Tako su svi mečevi i završeni minimalnim rezultatom.

Grčka je dobila Crnu Goru sa 10:9, Srbija je pobedila Italiju sa ukupnih 15:14 (u dodatnom izvođenju peteraca je bilo 4:3 za Delfine).

Senzacionalna pobeda

Izabranici Uroša Stevanovića odigrali su odličan meč, sve vreme su bili ravnopravan rival favorizovanoj Italiji, a kada je bilo najpotrebnije bili su najbolji. U penal seriji bio je odličan golman Branislav Mitrović, a Strahinja Rašović overio je našoj reprezentaciji plasman u polufinale.

Odlično su olimpijski šampioni počeli meč. Čvrsto su igrali odbranu srpski vaterpolisti, a bolje su koristili svoje šanse u napadu, pa su preko Nikole Jakšića i Đorđa Lazića poveli sa 2:0. Međutim, u završnici prve deonice došlo je do pada – uspeli su svetski vicešampioni da preuzmu inicijativu, te vežu tri gola za preokret. Međutim, Jakšić je iznudio peterac, a za izjednačenje na kraju četvrtine pogodio je Radomir Drašović. Dramatično je bilo u nastavku, u korak su se pratile reprezentacije. Propustila je Srbija jedan napad sa dva igrača više, a onda nije iskoristila ni petarac u samoj završnici. Na poluvremenu je rezultat takođe bio izjednačen – 5:5.

Iskustvo su koristili Italijani, pa su svetski vicešampioni nešto lakše dolazili do golova. Međutim, pratili su ih Srbi – kad je bilo najpotrebnije kapitenski je igrao Jakšić, nastavio je da pogađa Strahinja Rašović. U odlučujuću deonicu ušlo se sa poravnatim rezultatom. Zabeležio je nekoliko važnih odrbana Branislav Mitrović, imala je malo sreće srpska reprezentacija, a onda je fantastičan gol postgao Nemanja Ubović u poslednjem minutu za izjednačenje (11:11). Odbranili su se Delfini i odlučivali su penali. U penal seriji Srbija je slavila! Boriće se ponovo naša reprezentacija za medalju na svetskoj sceni. Rival u polufinalu biće joj selekcija Grčke. Taj meč na programu je u četvrtak od 10 časova.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare