Haos na Evropskom prvenstvu! Neviđene scene u Nišu: Igrači bojkotovali utakmicu!

FIBA U18 Evropsko prvenstvo nije počelo na pravi način. Naprotiv, dve ekipe su organizovale protest protiv opasnih uslova za igru. Nedostatak klimatizacije i obilne kiše doveli su do izuzetno klizave podloge na terenu, što je izazvalo višestruke padove i povrede kod igrača. Igrači oba tima su tokom poslednjih pet minuta utakmice samo dodavali loptu, bez šutiranja na koš.

Utakmica Grupe B između Poljske i Turskeimala je neobičan završetak. Na pet minuta do kraja četvrte četvrtine, oba tima su odlučila da se usprotive uslovima na terenu Sportske hale „Mika Antić“ u Nišu.

Usled snažnih padavina i nedostatka klimatizacije, podloga terena postala je izuzetno klizava. To je dovelo do više padova i povreda, od manjih do ozbiljnijih. Poslednja kap je bila kada je igrač Poljske, Jakub Šumert, silovito pao tokom brze kontre, što je zahtevalo medicinsku pomoć od strane prisutnih lekara.

Nakon incidenta, oba tima su odlučila da bojkotuju igru i samo su dodavali loptu tokom preostalih pet minuta, čak i ne razmišljajući o pokušaju šuta.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare