NOVA PRAVILA ZA PRIVATNE PREVOZNIKE Šapić najavio koje TRI STVARI će morati da se poštuju, a kazne će se meriti stotinama hiljada dinara

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić održao je sastanak sa privatnim prevoznicima na kojem ih je upoznao sa novim pravilima koja će morati da se poštuju i tom prilikom naglasio da ga zaista ozbiljno shvate, jer mu je želja da budu partneri i da dobro sarađuju u interesu svih Beograđana.

– Ne ulazeći u to šta je bilo do juče, na tri stvari će tolerancija od danas biti nulta. To je, pre svega, gde se nalazi vozilo, koliko je čisto vozilo spolja i unutra i da li radi klima-uređaj – istakao je Šapić.

Šapić je o toj temi govorio i na jučerašnjoj konferenciji za medije, kada je predstavio novu aplikaciju za javni prevoz „Beograd plus“.

Kazne nisu više ograničene na 200.000 dinara po autobusu

Šapić je rekao da je Grad doneo odluku na osnovu koje ne može više da bude ograničenje kazne na 200.000 dinara po autobusu a, kako je naveo, kazne će se povećati kada su te tri stvari u pitanju.

– Novi GPS sistem koji smo uveli će omogućiti da u svakom momentu znamo gde se nalazi vozilo i čim skrene sa svoje rute, sistem nam odmah signalizira i odmah sledi kazna. Znam da ćete mi sada reći da niste ni do sada to radili, znam da niste, ali nemojte više. Isto tako znam da niste u ovih mesec i po dana, dok nije bilo aplikacije, sklanjali svoje autobuse iz prevoza, zbog čega je bilo velikih problema. I opet, znam da niste, ali od sada više sigurno nećete, jer čim nam se signalizira da jedno vozilo nije prijavljeno i da nije na svojoj ruti, sledi vam drakonska kazna. Zato vas molim da kada nakon ovog sastanka dođete u svoje firme, ponovo preispitate sve i ove stvari postavite kao nešto što je neupitno. Ukoliko se oko ovih stvari ne bude pravila nikakva kalkulacija profita, nećemo imati nikakvih problema – rekao je Šapić.

Još 150 kontrolora će kontrolisati vozila

Šapić je naglasio da će Grad zaposliti još 150 kontrolora i da će oni dolaziti svako jutro na lokacije odakle vozila kreću, kako bi ih kontrolisali pre nego što se uključe u saobraćaj. Pojasnio je da će se kontrolisati čistoća spolja i unutra i rad klima-uređaja, a da će kazne biti „najveće moguće“.

– Mislim da od ovog posla možete sasvim lepo da živite i da nema potrebe da se potkrada i lažira. Učinićemo sve da to sprečimo. Stvarno verujem da imamo prostora za dobru saradnju, izaći ćemo vam u susret za sve što možemo, jer nam je u interesu da vi budete zadovoljni. Zdrav odnos podrazumeva obostranu dobru nameru. Zato sam danas sa vama, jer želim to lično da vam saopštim, što govori koliko mi je to važno. Verujem da Beograd može vrlo brzo da ima jedan od najboljih sistema javnog prevoza u ovom delu Evrope. Nećemo odustati od toga, ali očekujem da to postignemo zajedno sa vama – rekao je Šapić, dodavši da je Grad spreman da sasluša svaku sugestiju u odnosu na probleme koje imaju privatni prevoznici, prenosi Blic.

On je naglasio da opšti interes ne može da se ugrožava i da Beograđanin treba uvek da bude na prvom mestu.

– Očekujem u vama partnere i ljude koji će da nam pomognu svojim iskustvom, znanjem i svim onim što nosi posao kojim se bavite, kako bismo zajedno postigli cilj, a to je da javni prevoz bude što bolji i efikasniji – zaključio je gradonačelnik.

UDARNA VEST.rs (Blic)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare