NOVAK JE FAVORIT: Alkaraz se nada finalu sa Đokovićem!

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz nada se da na predstojećem Vimbldonu može da stigne do finala gde bi voleo da igra protiv Novaka Đokovića.

Alkaras je na prvom obraćanju medijima upitan šta je najteže u mečevima sa Novakom, od kog je izgubio u polufinalu na Rolan Garosu.

Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na grend slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom„, poručio je šampion Kvinsa.

Titula na Kvinsu podigla mu je samopouzdanje.

Počeo sam Kvins bez očekivanja da ću pobediti i osvojio sam ga. Sjajno je igrati na tako visokom nivou. Mnogo mi je poraslo samopouzdanje. Moja očekivanja su velika. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković„, prebacio je teniser iz Mursije lopticu na stranu srpskog tenisera.

Dao je i niz komplimenata na račun igre Đokovića.

Stvari radi veoma, veoma lako. Kreće se zaista dobro. Takođe dobro udara, veoma čisto. Ima čist udarac. Mešavina svega. Rekao bih da ništa ne radi pogrešno. Teško je naći slabost u njegovoj igri„, objasnio je Alkaraz

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare