Okončana drama u podnožju Divčibara: Nakon višesatne akcije žena izvučena iz kanjona Crne reke

Nakon višesatne akcije spasavanja, zajedničkom akcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslovai Gorske službe spasavanja, povređena ženska osoba izvučena je kanjona Crne reke, u podnožju Divčibara.

Ona je u specijalnom nosilu prebačena u vozilo MUP-a i u toku je transport do ekipe Hitne medicinske pomoći.

Podsetimo, žena je danas tokom šetnje upala u kanjon Crne reke na Divčibarama. Zbog težine terena u akciju spasavanja krenulo je 10 spasailaca GSS-a.

Nešto pre 18 časova pripadnici Gorske službe spašavanja, koji su odmah upućeni u akciju potrage i spasavanja, obavestili su nadležne da je došlo do promene pravca akcije, te da bi u naredna dva do četiri časa trebali da dopru do povređene žene na lokaciji Golupca, u neposrednoj blizini Divčibara.

Prethodno, spasioci su pretraživali izuzetno nepristupačan teren na potezu od Ljutog krša na Maljenu, pa sve do Podbukova, a pored teškog terena u ovom delu kanjona Crne reke, problem za lociranje povređene im je predstavljalo to što u tom kraju nema ni signala za mobilnu telefoniju.

Inače, kako se saznaje, povređena je 57-godišnja žena iz Rume, koja je u kanjon pala prilikom šetnje. Ona je spasiocima, kada su uspeli da stupe u kontakt sa njom, rekla da je svesna i orijentisana i da ima povredu jedne noge kao i ogrebotine po licu. P. V.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare