Preminula devojčica ranjena u školi na Vračaru bila na „listi“ K.K. za odstrel: Ona je 10. žrtva

Devojčica koja se 12 dana borila za život preminula je juče od povreda koje je zadobila u stravičnoj pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj Školi „Vladislav Ribnikar“ kada je K. K. (13) počinio masakr. Lekari UDK „Tiršova“ su svih 12 dana činili nadljudske napore da spasu njen život. Ona je deseta žrtva, a nalazila se na spisku koji je dečak napravio pre zločina.

Ona se na „listi“ našla sa navodno još 15 učenika odeljenja u koje je išao i sam K. K. Ipak, nisu svi učenici koji su ubijeni ili ranjeni bili na spisku koji je 13-godišnjak napravio, piše Telegraf.

Kako je istog dana na konferenciji rekao načelnik beogradske policije Veselin Milić, skica prostorija škole koja je pronađena uz spisak učenika izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma, što ukazuje da je detaljno po razredima škole planirao kako da uđe u koju učionicu i kako koje dete da likvidira i po kom broju – iz VII/2, VIII/4, VI/4, VIII/2, VII/4 i VII/3, i to po broju jedan, četiri, dva, šest i šest. Odredio je prioritetne mete.

Devojčica je tokom pucnjave zadobila teške povrede glave. Ona je sve vreme bila u kritičnom stanju, a lekari, uprkos nadljuskim naporima, nisu uspeli da je spase.

Masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, desio se 3. maja, kada je maloletni K. K. (13), inače učenik te škole, naoružan upao u školu i prvo ubio radnika obezbeđenja, a potom je lišio života osmoro đaka. Devojčica, koja je preminula u bolnici, njegova je deseta žrtva.

On je sam pozvao policiju i rekao sta je uradio. Odmah je uhapšen, a nakon toga su privedeni i njegovi otac i majka. K. K. je pištolj uzeo od oca, iz sefa. Kako je do detalja objasnio načelnik beogradske policije Veselin Milić, maloletni K. K. je mesec dana planirano za izvršenje, a motiv nije saopštio.

– Nemi smo pred ovom tragedijom. Ogromna ljudska tragedija. Jutros oko 8.40 časova dežurnu službu PU za Beograd pozvala je Jovanović Ivanka, pomoćnik direktora, prijavila je da je u školu ušlo dete sa vatrenim oružjem i da nasumično puca. Odmah su upućene patrole policije. Nakon toga je u 8.42 pozvalo NN lice i predstavilo se kao K. K. i rekao je da je upucao više lica. Dolaskom policije na lice mesta, utvrđeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane dečaka koji je i pozvao našu službu. Osam učenika je stradalo, sedam devojčica i jedan dečak – rekao je Milić nekoliko sati posle masakra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare