„Kao da je trajalo 10 sati“: Potresno svedočenje polaznice Aleksićeve škole glume, opisala mučno iskustvo

Suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću nastavljeno je danas u Višem sudu. I dalje je u toku ispitivanje oštećenih koje svedoče protiv Aleksića.

Na današnjem suđenju nastavljeno je sa ispitivanjem svedoka oštećene I. V., kojoj je bilo vidno neprijatno. Delovala je veoma uznemireno, a više puta je, tokom odgovaranja na pitanja, naročito kada je govorila o detaljima silovanja i seksualnog zlostavljanja, plakala.

Ispitivanje je počelo od dela u kom joj Aleksić šalje poruku kada da dođe u studio. Iako Aleksiev branilac Zoran Jakovljević tvrdi da „Mika ne zna da piše SMS poruke“, oštećena je opisala da su se čuli na taj način.

– Nikada ranije se nismo čuli putem mobilnog telefona. Poslala sam mu da neću moći da dođem, ja sam prva pisala. Razlog izostanka je bila sahrana moje bake. On mi je odgovorio da dođem sutradan, što je bila sreda, dan kad nisam imala čas – ispričala je I. V.

Ona je opisala da su Aleksić i njegova supruga nekada menjali termine u kojima drže časove, te da se dešavalo da ona drži čas u Aleksićevom terminu.

Na pitanje branioca zašto je istakla da tog dana nije nosila hulahopke, odgovorila je da ju je Aleksić dodirivao po nogama si „govorio kako su ženske noge blaženstvo“.

Upitana da li joj je poznato da je 15. maja bilo svega 11 stepeni, I. V. je rekla da do događaja u kancelariji nije došlo tog dana.

– Baka je preminula 16. maja. To je bilo oko nedelju dana kasnije. Kod Bilje na čas nisam otišla zbog smrti bake, kod Mike zbog sahrane. Tog dana kada sam otišla u studio bilo je toplo. Ne sećam se šta je tačno pisalo u poruci, ali trebalo je da se spremam za prijemni i nadala sam se da me zato zove – dodala je.

Ona je potom detaljno opisala raspored nameštaja u Aleksićevoj kancelariji. Rekla je da joj je Aleksić rekao da sedne na kauč, a da ju je potom ponudio kesom i cigaretom. Dodala je da se kasnije prisetila da da su zapalili cigaretu zajedno.

– Pričao mi je o ženama u haljinama. Govorio je da mi je pogled tup, a da žena ne sme da ma takav pogled. Molila sam Boga da se ništa ne desi taj dan. I na časovima je govorio o fatalnim ženama. Pitao je da li, ako ti neko kaže da skidaš gaće, da li bismo to uradile. Tada sam bila dete i nisam znala šta bi moglo da se desi – rekla je I. V.

Advokat Jakovljević pitao je I. V. da li joj je Aleksić „tražio da ga je*e pogledom“ i da li je ona to uradila, kao i da li je to možda bio zadatak u okviru spremanja za pismeni ispit, a oštećena je tiho odgovorila da je „znala da to nije zadatak“.

– Kada je to tražio bilo mi je muka, ali sam se nadala da će to stati. Bila sam svesna, ali sam delom poricala šta se dešava da bih preživela. U tom konkretnom momentu nisam rekla „Miko, ne mogu“, ali sam to inače više puta govorila – dodala je.

Tokom ispitivanja izneti su jezivi i uznemirujući detalji seksualnog zlostavljanja i silovanja koje Telegraf.rs neće prenositi, a oštećena je rekla da je „imala osećaj da je sve trajalo 10 sati“.

– Govorila sam „nemojte, molim Vas“. Sve vreme sam pokušavala da skupim noge, tresla sam se. Kad god bih skupila noge, on bi ih ponovo raširio i ja nisam imala snage da mu se suprotstavim. Bila sam prestravljena. To nije situacija da me je napao neko na ulici, pa da se branim i rukama i nogama. Ovo je osoba koja mi je godinama bila bliska, kojoj sam neizmerno verovala. Bojala sam se posledica – rekla je I. V.

Kako je istakla, kad je bila u mlađoj grupi, Aleksić bi neku od polaznica škole pozvao u kancelariju, a njima bi dao zadatke.

– To su bili lepi časovi. Posle sam shvatila šta se dešavalo dok sam ja kao dete bila tamo. Kada sam ja bila u toj situaciji da sam u kancelariji, on je izašao da mlađima da zadatak, a ja sam za to vreme pokušavala da pronađem svoj veš i da se obučem. Nisam mogla da naprosto izađem. Kada se vratio i video da sam se obukla pitao je šta to radim i ponovo mi skinuo veš – dodala je, prenosi Telegraf

Ispričala je da nikog nije pozvala na telefon da je izvuče odatle jer nikom nije mogla da kaže šta se desilo i da je to „bila njena velika sramota“.

Jedno od pitanja koja je branilac postavio, a za koje se činilo da je oštećenoj prilično teško palo, bilo je zašto tokom prisiljavanja da radi nešto što ne želi „nije zatvorila usta“. Njen odgovor je bio da se plašila i da nije smela.

„Bilja je žrtva manipulacije“

Ona se, odgovarajući na pitanja, dotakla i Aleksićeva supruge.

– Za Bilju mislim da je dobra žena. Na časovima je bila divna. Mislim da je i ona žrtva Mikine manipulacije. Mislim da Bilja odbija da poveruje da je sve ovo istina, ali da zna da jeste. Nisam smela Bilji da kažem šta se dešava i nisam znala kako da joj kažem – objasnila je.

Upitana da li je pre davanja iskaza pročitala iskaz Milene Radulović, I. V. je rekla da nije, da ne zna kakav je Milenin iskaz i da se jeste čula s njom, ali samo kako bi proverila kako je. Aleksićev branilac rekao je da njihovi iskazi „imaju neverovatne podudarnosti“.

Na pitanje da li se pre prethodnog ročišta, koje je održano u aprilu, našla sa Milenom Radulović u kafiću u blizini Plate pravde, I. V. je odgovorila da jeste i da je „Milena došla kako bi joj pružila podršku“.

Vređao decu i roditelje

Ona je takođe istakla da su tačni navodi da ih je Aleksić nazivao glupim, bezvrednim, osobama, devojčice oslovljavao sa „ćero“ i govorio da su lažljivci i lenjivci.

– Govorio je da sam glupa na oca. Kada bih nešto rekla, rekao bi da se tačno vidi čija sam ćerka. Za majku mi ništa nije govorio – rekla je.

Ona je potvrdila da im je Aleksić govorio da im nije ni otac, ni majka, ali da ga je ona ipak posmatrala kao drugog oca i da ga je tako doživljavala.

– Mika nas jeste kažnjavao. Ne sećam se koja je bila prva kazna i kada je to bilo, ali se sećam da me je slao na umivanje i da mi je dao da 50 puta napišem drugo pravilo – ne ljutim se ja što vi mene lažete, nego što mislite da vam verujem – dodala je.

Na pitanje branioca koliko često se služi lažima, I. V. je odgovorila da se ne služi lažima.

Miroslav Aleksić je rekao da odustaje od postavljanja pitanja, a svedoka oštećenu je potom ispitivao sudija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare