GOVORILI SU MI BIRAJ KARIJERU, DA BUDEŠ DAMA: Ivana je najlepša pilotkinja u Srbiji, zbog OVOGA je postala DEO ISTORIJE

Ivana Milojević je pilotkinja, koja je ceo život želela da radi ono što je radio i njen otac.

Istina je da mnoge devojčice maštaju da postanu stjuardese kada porastu, međutim, Ivana je sanjala da postane pilot i u tome je uspela!

Inače, ženama nije bilo dozvoljeno da rade u nacionalnoj avio-kompaniji jer je uslov za zaposlenje bio da se završi vojska, ali Ivana je uspešno i ovu prepreku savladala.

Ivana je u saobraćajno vazduhoplovstvo ušla posle dugih šest godina čekanja, kada je imala 31 godinu. Doživela je da bude deo istorije i jedna od prve tri žene pilota u našoj nacionalnoj aviokompaniji!

Na svom Instagramu redovno deli fotografije svojih iskustava, kao i savete, a jednom prilikom podelila je post koji je prava motivacija za sve devojčice koje imaju slične snove!

Nazovi me kako hoćeš. Vazduhoplovac. Avijatičar. Pilot. Pilotkinja. Prvi oficir. Šofer. To mi uopšte nije važno. Ja ti nisam moju karijeru birala u 18-oj godini. Ja sam je izabrala kad sam se rodila, pa sam onda progovorila i to objasnila okolini.
Hoću da letim avione, svemirske brodove, leteće diskove… Hoću da budem blizu oblaka, blizu zvezda, sunca i meseca… Neki su mi govorili “Aman dete, biraj karijeru da budeš dama i gospodja, budi arhitekta ili doktor”.

Da ti kažem, to je u meni stvorilo bunt. Zašto ja ne bih bila dama i gospođa sa odabirom muške karijere a podjednako uspešna kao muškarci u ovom poslu? Ili kao druge žene u svojim ženskim poslovima?

Kada sam kao devojčica došla u pilotsku školu sa 17 godina, instruktor me je prozvao Coco Chanel. Govorio mi je da imam graciozno držanje i govor. Znači damom te ne čini profesija koju si izabrala, već se takva rodiš,nauče te manirima i lepom ponašanju. To ti avion ne sme oduzeti.

Za tebe draga devojčice koja želiš da kreneš mojim stopama, naoružaj se dobro. Naoružaj se strpljenjem, samopoštovanjem, voljom, željom i ne zaboravi da voliš sebe i da sebi budeš na prvom mestu. Ovo je teška profesija. Zahteva mnogo odricanja, neprospavanih noći, novca, konstantnog dokazivanja, čestog ocenjivanja i procene tvojih odluka.

Ovo zaista važi i za jači pol koji se odluči za ovu karijeru. NIKADA nije kasno da ostvariš svoj san!!!

Ja sam u saobraćajno vazduhoplovstvo ušla posle dugih šest godina čekanja na svoj red, i imala 31 godinu. Doživela sam da budem deo istorije i jedna od prve tri žene pilota u našoj nacionalnoj aviokompaniji. Za mene je to veliki uspeh. Trenutno je svetu samo 5% ženske populacije u ovoj profesiji.

I da ti onako iskreno kažem kao starija sestra, sudiće ti ljudi koji ne znaju ništa o tebi, ne znaju ništa o ovom poslu pre svega, ne znaju tvoj put a to neće biti jednostavan put, međutim sudiće ti svako…“

Ivana je sanjala snove, a danas svoj san i živi! Ova uspešna žena je pravi dokaz da je sve moguće ukoliko čvrsto verujete i ukoliko se borite za vaše snove!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare