NOVA I SVEŽA KRV PARTIZANA SPREMNA ZA ŠERIF: Mihajlo Ilić položio ispit u Kišinjevu! Pokazao treneru Petriću da je DOBAR IZBOR

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 18.45 časova u Humskoj dočekuju Šerif, u revanš utakmici šesnaestine finala Kupa konferencije. Pre nedelju dana crno-beli su slavili u Kišinjevu, golom Rikarda Gomeza u 44. minutu.

Stadion u Humskoj trebalo bi da bude pristojno popunjen, a fudbalerima će mnogo značiti podrška sa tribina. Trener crno-belih Gordan Petrić šansu u Kišinjevu dao je mladom i darovitom, 192 centimetra visokom štoperu Mihajlu Iliću, posle isključenja iskusnog Igora Vujačića.

Momak koji je pre 19 godina rođen u Jagodini poneo se kao vrhunski profesionalac. Bio je hrabar u duelima, ponašao se kao beskompromisan borac na terenu, a sa izrazito snažnim fudbalerima Šerifa nije izgubio nijedan duel. Pokazao je da je pred njim lepa budućnost i da trener Petrić bez problema može u njemu da ima siguran oslonac u nastavku sezone. Kako u Superligi, tako i u Ligi konferencije.

– Od ulaska u prvi tim Partizana imam jasan cilj, da napredujem. Kroz treninge i rad, osećao sam se sve sigurnije. Pripreme su bile dobro, spremio sam se da kada dobijem priliku, imam dobar učinak – rekao je Mihajlo Ilić i dodao:

– Protiv Šerifa nisam imao tremu, već ogromnu želju da u veoma bitnoj utakmici sačuvamo prednost. Uspeli smo i pohvale od saigrača i šefa su samo dodatni motiv za mene. Poverenje je obostrano, a bez obzira što sam protiv Spartaka igrao u veznom redu, važno je da smo ostvarili novu pobedu. Sledi revanš sa Šerifom i verujem da ćemo uspeti, uz podršku naših navijača, da se ponovo plasiramo u osminu finala Lige konferencije. Ako dobijem ponovo priliku, daću sve od sebe, a najvažniji su uspesi Partizana.

Mihajlo Ilić ima sjajan odnos sa kolegama iz zadnje linije. Po godinama mu je najbliži Svetozar Marković, a tu su i nešto iskusniji Igor Vujačić i Siniša Saničanin.

– Ne bih izdvajao bilo koga, svi su sjajni momci i profesionalci! Sa svima imam odličan odnos i uvek su tu da mi pomognu, u svakom trenutku – zaključio je Mihajlo Ilić, prenosi Kurir.

Mladi fudbaler debitovao je za prvi tim Partizana 21. novembra 2021. godine protiv Vojvodine (4:1). Mihajlo Ilić u igru je ušao u 80. minutu, kada je zamenioMiloša Jojića i tako upisao prve superligaške trenutke u karijeri. Zanimljivo, tada je odigrao na poziciji zadnjeg veznog, kao i protiv Spartaka u Subotici, pokazavši da je polivalentan igrač.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare