MISTERIJA OBJEKTA KOJI JE AMERIKA OBORILA IZNAD ALJASKE I dalje se čekaju odgovori na dva najvažnija pitanja 

Neidentifikovani objekat veličine malog automobila koji je leteo na velikoj nadmorskoj visini iznad severoistočne obale Aljaske i koji je američka vojska oborila juče i dalje je velika misterija.

Pitanja o objektu se i dalje nožu, dan nakon što je američka vlada saopštila da ga je u petak popodne oborila, piše Blic.

Iako mornarica, obalska straža i FBI nastoje da uklone oboreni predmet, zvaničnici tek treba da identifikuju njegovog vlasnika i svrhu.

Ono što se do sada zna je da je objekat je leteo na visini koja je otprilike na istom nivou kao što lete komercijalni avioni, a putovao je brzinom od oko 20 do 40 milja na sat pre nego što je oboren. Zvaničnici kažu da je objekat preleteo delove Aljaske, dok se kretao ka severnom polu pre nego što je oboren.

Američki radari su prvi put identifikovali prisustvo objekta u četvrtak uveče oko 21 sat po vremenu u Aljasci, a američki ratni avion ga je na kraju oborio u petak oko 13.45 sati.

Predsednik Amerike Džo Bajden je kratko rekao novinarima u petak popodne da je uklanjanje objekta „bilo uspešno“, ali nije želeo da govori o detaljima.

Na brifingu za štampu u Beloj kući u petak, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da je američka vojska srušila objekat na „bezbedan način“, jer je prestavljao pretnju civilnom vazdušnom saobraćaju.

– Objekat je bio bez posade – rekli su zvaničnici.

Uništenje objekta na Aljasci usledilo je nakon burne nedelje za Bajdenovu administraciju, koja je 4. februara naredila vojsci da sruši balon koji iz Kine i koji se nalazio iznad Atlantskog okeana.

Zvaničnici tek treba javno da daju detaljne opise objekta koji je putovao preko Aljaske.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare