NEZAPAMĆENO! MLADOST PONIZILA PARTIZAN U HUMSKOJ! Crno-beli doživeli PRAVU KATASTROFU, poker Novosađana u prestonici Srbije! 

Tim Gordana Petrića izašao je na teren sa jednim ciljem, a to je da pobedi i nastavi „poteru“ za Crvenom zvezdom koja je trenutno prva na tabeli sa 57 osvojenih bodova.

Međutim, ovako nešto dugo nije viđeno u Humskoj ulici, pošto su crno-beli na svom terenu doživeli težak poraz od Mladosti GAT – 0:4, u okviru 21. kola Superlige Srbije.

Fudbaleri Partizana katastrofalno su danas izgledali na terenu, za razliku od Novosađana, koji su izašli na teren sa mnogo većom željom i energijom.

Mladost nije samo turistički došao u glavni grad Srbije, već su želeli da pokažu zube favoritu, i u tome su apsolutno uspeli. Već u 4. minutu, usledio je hladan tuš za crno-bele. Na desnoj strani terena kombinovali su Mituljikič i Janković, Marković je loše odreagovao, lopta je došla do Romeina Gala koji je sjajnim udarcem matirao Popovića i doveo svoj tim u vođstvo.

Košmar za crno-bele se tu nije završio, pošto je golman Popović samo šest minuta kasnije ponovo vadio loptu iz svoje mreže. Ponovo je Marković loše intervenisao, što je ovog puta Kristijan Dal Belo iskoristio i duplirao prednost svog tima. Ovakav rasplet situacije nije niko očekivao, videlo se da su rani golovi Mladosti i te kako uticali na psihu fudbalera Partizana, koji su se mučili da stvore pravu šansu.

Da je Partizan loše izgledao u prvom poluvremenu, svedoči činjenica da izabranici Gordana Petrića nisu uspeli da upute nijedan šut u okvir gola.

U samom finišu prvog dela igre, u velikoj prilici našao se Slobodan Urošević. Pantić je poslao sjajnu „dijagonalu“ ka Živkoviću, koji je loptu prosledio na drugu stativu, ali je levi bek Partizana malo zakasnio pa promene rezultata nije bilo.

Na startu drugog poluvremena, pokušao je Gordan Petrić trostrukom izmenom da trgne svoju ekipu, pa su umesto Andradea, Pantića i Pavlovića u igru ušli Dijabate, Fejsa i Menig.

Iako su mnogi verovali da Partizan može da preokrene rezultat protiv pretposlednje ekipe u ligi, to se nije desilo. Već naprotiv, Novosađani su nastavili da igraju ofanzivno i stignu do novih golova. U 54. minutu, posle jednog kornera, Fejsa je u svom šesnaestercu faulirao Čosića, a glavni arbitar nije imao dilemu, već je dosudio penal za Mladost. Novica Maksimović je preuzeo odgovornost na sebe i sa bele tačke bez većih problema savladao Popovića.

Četiri minuta kasnije, Mladost je povela sa 4:0, a ovog puta u strelce se upisao Nemanja Milić, a navijači u Humskoj sa pravom nevericom su posmatrali šokantan razvoj situacije.

Mogao je Menig u 68. minutu da smanji rezultatski zaostatak, kada je fenomenalno gađao dalji ugao, ali u toj situaciji stativa je spasila Mladost.

Uživo, 

Partizan – Mladost GAT: 0:4 (0:2)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

90. minut – Završena je utakmica.

85. minut – Dijabate se lepo oslobodio svog čuvara u kaznenom prostoru Mladosti, potom uposlio Natha koji je iz prve šutirao, ali defanzivac Mladosti se našao na pravom mestu i izblokirao udarac kapitena Partizana.

80. minut – Parni valjak nalazi se pred veoma teškim porazom, tim Gordana Petrića ima sve manje vremena da napravi čudo.

68. minut – VELIKA ŠANSA ZA CRNO-BELE! Menig je u karakterističnom stilu iskosa oprobao svoj udarac, gađao je dalji ugao, ali je stativa ovog puta spasila gostujuću ekipu.

63. minut – Parni valjak se nalazi pred pravom katastrofom. Ovako nešto u Humskoj dugo nije viđeno.

58. minut – GOOOOOOL! Šta se ovo dešava?! Mladost vodi sa 4:0. Ovog puta u strelce se upisao Nemanja Milić.

54. minut – GOOOOOL! Mladost vodi 3:0, crno-beli se nalaze u veoma teškoj situaciji! Posle jednog kornera, Fejsa je u svom šesnaestercu faulirao Čosića, a glavni arbitar nije imao dilemu, već je dosudio penal za Mladost. Novica Maksimović je preuzeo odgovornost na sebe i sa bele tačke bez većih problema savladao Popovića.

50. minut – Nakon jednog solo prodora po levoj strani, Menig je iskosa oprobao svoj udarac, ali to je učinio veoma neprecizno.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme. Trostruka izmena u taboru Partizana, umesto Andradea, Pantića i Pavlovića na terenu su Dijabate, Fejsa i Menig.

Prvo poluvreme:

45. minut – Završeno je prvo poluvreme.

42. minut – Solidna šansa za crno-bele. Pantić je poslao sjajnu „dijagonalu“ ka Živkoviću, koji je loptu prosledio na drugu stativu, ali je Slobodan Urošević malo zakasnio pa promene rezultata nije bilo.

40. minut – Bez većih uzbuđenja u ovim trenucima, igra se odvija između dva šesnaesterca.

33. minut – Loše izgledaju fudbaleri Partizana na današnjoj utakmici. Četa Gordana Petrića pokušava, ali ne može da stvori ozbiljniju šansu. Gosti su dosta agresivni na loptu, i bez obzira što vode 2:0, ne žele da se povuku već pritiskaju zadnju liniju Parnog valjka.

26. minut – Pavlović je pao u sredini protivničkog šesnaesterca posle jednog duela, fudbaleri Partizana su tražili penal, ali je glavni arbitar samo odmahnuo rukom.

22. minut – Glavni sudija je dosudio faul gostujućem timu na nekih 20 metara od gola Partizana. Romein Gal je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila daleko iznad gola crno-belih.

17. minut – Pokušavaju fudbaleri Partizana da se probude iz „nokdauna“, da stanu na loptu i pokušaju da stvore šansu koja bi ih dovela pogotka, međutim gostujući igrači maksimalno su fokusirani i bez problema otklanjaju svaku potencijalnu opasnost.

10. minut – GOOOOL! Ovakav početak utakmice definitvno niko nije očekivao. Mladost vodi sa 2:0, ovog puta je Kristijan Dal Belo strelac. Štoper crno-belih Svetozar Marković ponovo je loše intervenisao, loptu je izbio samo do Kristijana, koji je preciznim udarcem loptu smestio u mrežu Partizana.

4. minut – GOOOOL! Kakav šok na početku utakmice, Mladost vodi rezultatom 1:0, u strelce se upisao Romein Gal. Na desnoj strani terena kombinovali su Mituljikič i Janković, Marković je loše odreagovao, lopta je došla do Gala koji je sjajnim udarcem matirao Popovića i doveo svoj tim u vođstvo.

1. minut – Utakmica u Humskoj ulici je počela


Podsetimo, tim Gordana Petrića je trijumfom otvorio prolećni deo sezone, kada je u prošlom kolu minimalnim rezultatom savladao Napredak iz Kruševca, dok su fudbaleri Mladosti poraženi od Javora rezultatom 3:2.

Pred današnju utakmicu, trener Parnog valjka Gordan Petrić je rekao da su njegovi igrači maksimalno spremni.

 Polako ulazimo u ritam subota-četvrtak, nadam se da će moji igrači u stručni štab dugo ostati u tom ritmu tokom nedelje. Igramo protiv jedne ekipe protiv koje sam igrao prvu u Novom Sadu. Gledajući njih, skoro 15 igrača je došlo ili otišlo, samo dva igrača su ostala iz te prošle utakmice. Biće zanimljivo, to su igrači koji su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak. Moji su igrači su spremni, ušli su u neki ritam. Kreće ritam sutra, pa četvrtak, pa nedelje, pa četvrtak, pa nedelja, pa vikend derbi, spremni smo, piše Kurir.

Petrić se prisetio svog debija i utakmice protiv Mladosti u Novom Sadu kada je Partizan na jedvite jade slavio golom Markovića u nadoknadi vremena.

– Sigurno da je taj gol koji je Sveta dao mnogo znači, pre svega igračima. Vi se sećate da sam ja potencirao da se igrači ostave na miru, samo oni mogu da izvuku klub iz krize u kojoj se našao. Mi smo tu bili servis koji bi trebalo da im pomogne. Ta utakmica je jedna slika u kojoj su svi na klupi bili omladinci, tako da nismo imali ni najjači sastav. Posle toga su počeli da se vraćaju igrači i sve što je za sada urađeno je njihova zasluga. Sigurno da je ta utakmica bila prekretnica. Posle derbija su počeli da se opuštaju i da pokazuju šta mogu – rekao je Petrić.

Partizan trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli sa 46 bodova, dok se Mladost nalazi na 15. poziciji sa svega 13 bodova.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare