SATAROM UBILI BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Počelo suđenje za teško ubistvo, na optuženičkoj klupi i jedna žena!

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje optuženima da su pre dve godine pijani satarom ubili beskućnika Aleksandra Popovića (34)iz Beograda u napuštenom objektu gde su svi zajedno živeli.

Zločin se, podsetimo, dogodio 30. oktobra 2021. godine u napuštenom objektu gde žive beskućnici u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Na optuženičkoj klupi zbog krivično dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, našli su se Miodrag Mikac, Miša Todorović, Željko Milišina i Zorica Dikić.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su sudski veštaci, posiholog i neuropsiholog, čiji je zadatak tokom istrage bio da utvrde da li su okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi, odnosno da li su sposobni da shvate značaj svog dela i upravljaju svojim postupcima.

Advokat Luka Labus, koji zastupa sestru žrtve obajasnio je za Kurir šta se dešavalo na današnjem suđenju.

– Veštaci su utvrdili da su okrivljeni u trenutku izvršenja dela bili uračunljivi, s tim što je uračunljivost kod okrivljenog Mikca bila bitno smanjena, dok je kod ostalih okrivljenih uračunljivost bila smanjena ali ne do stepena bitnog. U svakom slučaju, svi okrivljeni su u trenutku izvršenja dela bili uračunljivi. U ovakvim situacijama, ostavlja se mogućnost sudu da ublaži kaznu, s tim što sud na to nije obavezan – rekao je advokat Luka Labus.

Sud je odbio druge dokazne predloge odbrane i zakazao iznošenje završnih reči za 17.mart.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare