Petković: Opozicija ispred Predsedništva želela da napravi predstavu za kamere 

Član Predsedništva SNS Petar Petković reagovao je na zajedničku konferenciju koalicije NADA, Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici ispred Predsedništva povodom francusko-nemačkog plana za KiM, ocenjujući da umesto ozbiljne rasprave o KiM koja bi se vodila u institucijama, opozicija želi predstavu i publicitet pred kamerama.

– Još jednom su danas (Miloš) Jovanović, (Boško) Obradović, (Milica Đurđević) Stamenkovski i njihovi posilni pokazali bezidejnost i nulti osećaj za život i probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i potpuno odsustvo odgovornosti kada je reč o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju – naveo je Petković u pisanoj izjavi za medije. 

Kako je rekao, iako ih je Aleksandar Vučić pozvao na konsultacije o Kosovu i Metohiji, oni su to uz „huku i buku“ odbili da bi samo nekoliko dana kasnije došli da protestuju ispred Predsedništva u kom nisu želeli da razgovaraju, ali žele da prave predstave za kamere.

– Zatražili su sednicu Skupštine o KiM na kojoj bi raspravljali o situaciji u južnoj pokrajini i najnovijim pritiscima na Beograd. Kada je sednica zakazana i to već za sledeću nedelju, ponovo su izabrali ulicu umesto insitucije pa organizovali protest i pre zasedanja Narodne skupštine? – kazao je Petković.

Petković je kazao da je jasno da srpska opozicija ne želi da se bavi problemima i životom srpskog naroda na KiM već želi da njihove probleme po ko zna koji put iskoriste za napad na Aleksandra Vučića i pokušaj njegovog rušenja na ulici, jer, kako je ocenio, na izborima nemaju šanse. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare