NOVO SUĐENJE TROSTRUKOM UBICI IZ SPLITA: Filip Zavadlav traži izuzeće sudije, zbog navodne bliskosti sa porodicama ubijenih 

Pošto je Viši krivični sud poništio deo prvostepene presude Filipu Zavadlavu, na Županijskom sudu u Splitu u ponedeljak bi trebalo da počne novo suđenje trostrukom ubici. Optužen je da je iz bezobzirne osvete ubio trojicu muškaraca, za šta može da dobije 50 godina zatvora. Zavadlav je prije početka novog suđenja zatražio izuzeće Nevena Cambija, člana Sudskog veća i dugogodišnjeg sudije Županijskog suda u Splitu.

U zahtjevu za izuzeće Zavadlav navodi da je „u zatvoru u Gospiću saznao da je sudija Cambi dobar sa porodicama ubijenih“. Na osnovu ovih saznanja, on smatra da neće imati pravično suđenje. S obzirom na to da novo suđenje počinje za manje od nedelju dana, o njegovoj žalbi biće odlučeno nakon ponovljenog suđenja, piše Dalmacija danas.

U prvom suđenju osuđen je na 40 godina zatvora

Zavadlavu je pre nekoliko dana produžen pritvor, iako na ročištu nisu bili ni okrivljeni ni njegov branilac. Podsetimo, Zavadlav je pre više od tri godine u splitskoj Varoši sa 37 metaka iz automatske puške ubio 24-godišnjeg Marina Bobana, 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Ožića Paića. Ubica se nakon nekoliko sati predao policiji.

Na prvom suđenju osuđen je na 15 godina zatvora za svako od ubistava, godinu dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i dve godine zatvora za opšte opasne radnje, a sve to kombinovano. na 40 godina zatvora.

Međutim, Viši krivični sud je našao da stav prvostepenog suda o nedokazanosti radnji bezobzirne osvete za sada nije prihvatljiv i da je rezultat delimične i nekritičke analize iskaza saslušanih svedoka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare