AKO JEDETE OVIH 5 NAMIRNICA SVAKI DAN IMAĆETE RAVAN STOMAK! Stručnjaci vas SAVETUJU! 

Uključite jaja, avokado, ljute papričice, kelj i bobice u svakodnevnu ishranu i recite zbogom salu na stomaku

Kada donosite zdrave odluke u ishrani za gubitak težine, mast na stomaku se obično prva topi. Melisa Mitri, pisac o ishrani i vlasnica Melissa Mitri Nutrition, je preporučila ishranu za sagorevanje masti na stomaku. 

Višak masnoće na stomaku može biti toksičan za vaše zdravlje. Povezan je sa mnogim zdravstvenim problemima, kao što su dijabetes tipa 2, visok krvni pritisak, bolesti srca, rak dojke, rak debelog creva i demencija. Zbog toga je neophodno praviti zdrave promene u ishrani i teretani kako biste smršali, oblikovali i poboljšali opšte stanje.

Jaja

– Jaja su jedan od najkvalitetnijih izvora proteina. Održavaju vas sitima i imaju manji broj kalorija u poređenju sa mastima i ugljenim hidratima. Uključujući jaja kao redovan izvor proteina, možete da ostanete sitost, pomažu vam da jedete manje, a zauzvrat da sagorite masnoću na stomaku – rekla je Mitri.

Avokado

Istraživanja pokazuju da avokado može pozitivno da promeni način na koji se masnoća na stomaku raspoređuje kod žena. Konkretno, jedna studija, koja je objavljena u Journal of Nutrition, otkriva prednosti svakodnevnog jedenja avokada.

– Žene koje su jele avokado kao deo dnevnog obroka primetile su smanjenje masti na stomaku –  objašnjava Mitri. 

Ljute papričice

Tokom sledećeg odlaska u prodavnicu, ne zaboravite da dodate malo ljutih papričica u korpu za kupovinu. Mitri ih preporučuje kao sigurnu hranu za sagorevanje masti na stomaku.

– Ljute papričice sadrže jedinjenje pod nazivom kapsaicin koje potiskuje apetit i može pomoći vašem telu da sagoreva više masti. Rečeno je da se to radi pretvaranjem takozvane „bele masti“ u „smeđu mast“ u telu. Smeđa mast, inače poznata kao smeđe masno tkivo, pomaže vam da sagorevate više kalorija i masti u predelu stomaka – dodala je.

Kelj

Mitri naziva kelj jednom od najboljih namirnica za mršavljenje, a istraživanje to potvrđuje. Prema studiji iz 2022. godine, pojedinci koji konzumiraju više kelja mogli bi da dožive veći gubitak težine.

– Kelj je neverovatno hranljiv, prirodno ima malo kalorija i neverovatno zasitan, što olakšava pridržavanje plana mršavljenja sa nižim kalorijama – objašnjava Mitri.

Bobice

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, vreme je da povećate unos bobičastog voća ako želite da sagorite masnoće na stomaku. Bobice kao što su jagode, kupine i borovnice mogu uticati na gene koji upravljaju sagorevanjem masti i njihovim skladištenjem u vašem telu.

– Bobičasto voće je bogato vlaknima i ima malo kalorija, što je dobitna kombinacija za gubitak težine. Ono je takođe bogato antioksidansima zvanim antocijanini, za koje se smatra da su odgovrni za gubitak težine – zaključila je Mitri, prenosi nam EatThis.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare