VUČIĆ POSLE SASTANKA S LAJČAKOM: Razgovarali smo o dešavanjima na KiM – NAGLASIO SAM POTREBU FORMIRANJA ZSO I ZAŠTITU PRAVA NAŠEG NARODA! 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom
Lajčak je kod Vučića došao u 11 časova, a ova poseta tempirana je u jeku novih tenzija koje je izazvala vlast u Prištini imenujući na ministarske pozicije Srbe po ukusu Aljbina Kurtija uz grubo kršenje ustava takozvanog Kosova.

– Sa Miroslavom Lajčakom razmotrio sam poslednja dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine. Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda.
Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana – napisao je Vučić na svom Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

Podsetimo, Kurti je u svoju vladu pozvao Nenada Rašića, a ovaj Radu Trajković, koji oboje imaju podršku u srpskom narodu na nivou statističke greške.

Uz to, imenovanje Rašića predstavlja grubo kršenje ustava, koji kaže da je u slučaju kada se član vlade bira izvan poslaničkog sastava neophodna saglasnost najbrojnije manjinske političke opcije – odnosno Srpske liste u ovom slučaju. I pored očigledne nezakonitosti, to činovnicima u Briselu nije smetalo da u saopštenju ponove dežurnu i sramotnu mantru o „krivici obe strane“.

Ovaj akumulirani bezobrazluk EU doveo je do toga da predsednik Vučić otkaže svoje učešće na samitu EU i Zapadnog Balkana. U međuvremenu, iz Brisela su značajno promenili svoju retoriku pozvavši vlasti u Prištini da poštuju svoj Ustav i procedure za izbor ministara.

Tako da će se i o eventualnom učešću Vučića na skupu u albanskoj prestonici znati nešto više sutra posle sastanka sa slovačkim diplomatom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare