UŽIVO, RASPLET U GRUPI D: Australija i Danska u DIREKTNOM DUELU za nokaut fazu, Tunis VREBA iz prikrajka 

UŽIVO: Grupa D, 3. kolo

Australija – Danska

Tunis – Francuska

UOČI MEČA:

Grupna faza Mundijala u Kataru polako se privodi kraju, a reprezentacije Australije, Danske i Tunisabore se za drugo mesto u grupi D, koje vodi u osminu finala.

Branilac titule prvaka sveta, reprezentacija Francuske, očekivano je uspela da obezbedi plasman u nokaut fazu i to već nakon dva kola.

Zbog toga će za „trikolore“ utakmica poslednjeg kola protiv Tunisa, verovatno predstavljati priliku da se pruži šansa onim igračima koji nisu nastupali u prva dva kola ili su imali mali broj minuta na terenu. Prvo mesto nije teoretski obezbeđeno, ali trebalo bi da se desi istorijsko čudo da Francuzi ne budu prvoplasirani na kraju grupne faze (ubedljiva pobeda Australije nad Danskom i ubedljiv poraz Francuske od Tunisa bio bi potreban za takvo nešto).

Tunis ima veoma male šanse za prolaz dalje, pošto ima samo jedan bod i duel sa najjačom ekipom u grupi pred sobom, ali sigurno je da se Orlovi Kartagine neće predati.

Njima je za drugo mesto potrebna pobeda nad Francuskom uz remi Danske i Australije. Drugi scenario je takođe pobeda nad Francuskom, uz pobedu Danske nad Australijom manjom razlikom od one kojom bi Tunis pobedio Francusku.

Sigurno se u timu sa severa Afrike uzdaju u činjenicu da će Francuska u ovaj duel izaći sa kombinovanim sastavom, ali klupa „trikolora“ je toliko jaka da su i u tom smislu veliki favorit u ovom meču.

GRUPA D, 3. KOLO

Australija – Danska 16.00

Tunis – Francuska 16.00

Direktan duel za plasman u osminu finala igraju Australija i Danska.

Dancima u ovom meču igra samo pobeda, s obzirom da imaju samo jedan bod, dok se Sokeros inakon pobede nad Tunisom i tri osvojena boda nalaze u boljoj poziciji i njima bi najverovatnije bod iz ove utakmice doneo plasman u osminu finala.

Sigurno će iz tabora oba tima „krajičkom oka“ pratiti duel Francuske i Tunisa, jer bi eventualno iznenađenje u tom dvoboju moglo da veoma zakuva situaciju u grupi. Pobeda tj. samo vođstvo Tunisa značilo bi da i Australija mora ići na pobedu, što onda može umnogome da promeni tok utakmice.

Mečevi trećeg kola grupe D na programu su od 16 časova.

Prvoplasirani iz grupe D u osmini finala igraće protiv drugoplasiranog u grupi C, dok će drugoplasirani na megdan prvoplasiranom iz te grupe. U grupi C nalaze se Argentina, Poljska, Meksiko i Saudijska Arabija, a tu je pred poslednje kolo sve otvoreno i očekuje se istinski spektakl (20h).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare