PREUKUSAN KOLAČ OD OVSENIH PAHULJICA /FOTO/

Ovsene pahuljice je važno potopiti u vreloj vodi 15 minuta ili, još bolje, ostaviti u  toploj vodi preko noći. Ta opcija je praktična ukoliko ih spremate za doručak. Sjajno je što u tom slučaju nema ujutru dileme šta jesti.⁣

Potrebno je:⁣

2 šolje ključale vode⁣

2 šolje pahuljica⁣

2 jaja⁣

2 banane⁣

3-4 kašike meda⁣

4 kašike chia semena⁣

1 kašika badem listića⁣

3 kašičiće cimeta⁣

1 šolja borovnica⁣

0.4l mleka⁣

Potopiti pahuljice u ključalu vodu i ostaviti 15 minuta. Za to vreme izblendati 2 banane, dodati jaja i med. Sjediniti sa pahuljicama i dodati ostale sastojke. Izliti u pleh na pek papir i peći u rerni 30minuta na 180 stepeni. Kada je pečeno, ostaviti 10ak minuta da se stegne, a zatim seći. Može da se jede vruće, a ukusno je i kada se ohladi. Uživajte!



Autor teksta:

Marina Ilić (@marinafitmama)

Marina je specijalista za korektivne vežbe za trudnice i porodilje, fitnes trener i savetnik za ishranu i suplementaciju. Osnivač je velike zajednice žena koje su okupljene na instagram profilu @marinafitmama na kom kanalu je prikazan aktivan porodični život mame sa dvoje dece. U prvi plan ističu se svakodnevne aktivnosti koje prate period odrastanja i prilagođavanja novim obavezama. Vodi se računa o zdravom ophođenju prema životu, kupovini, ishrani,  oblačenju, putovanjima i još mnogo toga. Za sebe navodi da joj je misija da podrži žene da budu zdrave, funkcionalne, zadovoljne sobom i svojim životom, a da dečije odrastanje bude što bezbrižnije.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare