Ovsene pahuljice je važno potopiti u vreloj vodi 15 minuta ili, još bolje, ostaviti u toploj vodi preko noći. Ta opcija je praktična ukoliko ih spremate za doručak. Sjajno je što u tom slučaju nema ujutru dileme šta jesti.
Potrebno je:
2 šolje ključale vode
2 šolje pahuljica
2 jaja
2 banane
3-4 kašike meda
4 kašike chia semena
1 kašika badem listića
3 kašičiće cimeta
1 šolja borovnica
0.4l mleka
Potopiti pahuljice u ključalu vodu i ostaviti 15 minuta. Za to vreme izblendati 2 banane, dodati jaja i med. Sjediniti sa pahuljicama i dodati ostale sastojke. Izliti u pleh na pek papir i peći u rerni 30minuta na 180 stepeni. Kada je pečeno, ostaviti 10ak minuta da se stegne, a zatim seći. Može da se jede vruće, a ukusno je i kada se ohladi. Uživajte!
Autor teksta:
Marina Ilić (@marinafitmama)
Marina je specijalista za korektivne vežbe za trudnice i porodilje, fitnes trener i savetnik za ishranu i suplementaciju. Osnivač je velike zajednice žena koje su okupljene na instagram profilu @marinafitmama na kom kanalu je prikazan aktivan porodični život mame sa dvoje dece. U prvi plan ističu se svakodnevne aktivnosti koje prate period odrastanja i prilagođavanja novim obavezama. Vodi se računa o zdravom ophođenju prema životu, kupovini, ishrani, oblačenju, putovanjima i još mnogo toga. Za sebe navodi da joj je misija da podrži žene da budu zdrave, funkcionalne, zadovoljne sobom i svojim životom, a da dečije odrastanje bude što bezbrižnije.