DIREKTOR TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU DONEO ODLUKU: Ovo su kazne za đake koji su maltretirali profesorku i izmakli joj stolicu

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra, saznaju Novosti.

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

– Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad napom koleginicom,dvojici učenika je izrečena mera isključena iz pkole-navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika.

Profesorka je bila žrtva nasilja u učionici,kada joj je prvo N. Ž.,izmakao stolicu, dok su M.M. i I.K,mobilnim telefonima snimali,a potom i disribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

– Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta – svedoči profesorka, prenosi Kurir.

– Svi su se tu profesionalno poneli. Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučeranjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu,kome se priključila i oštećena. U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona đrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja. Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohaša 635 učenika.

Najoštrije su osudili napad na profesorku i na sednici parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasno su se ogradili od počinilaca nasilja.

Đaci tehničke škole, koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako saznajemo, na sednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasni su u oceni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9.novembra.

– Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole .-Mi smo svi uz profesorku.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare