POTPUNI ŠOK! FUDBAL VIŠE NEĆE BITI ISTI! FIFA sprema neverovatne promene za naredni MUNDIJAL, šta će navijači reći na OVO 


Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) sprema velike promene na narednom Mundijalu koji će se održati 2026. godine.

Naime, u planu je da se u slučaju nerešenog rezultata na mečevima grupne faze uvede izvođenje penala.

– Pobednik penal serije dobio bi bonus bod. Postoji i varijanta čak i da se penali izvode pre početka svakog meča u grupi, kako ne bi došlo do potencijalnog dogovora između selekcija, jer bi moglo da se dođe u situaciju da određeni rezultat ide u korist oba tima, a da se na taj način eliminiše treća ekipa u grupi – navodi se u tekstu „Atletika“.

Inače, na Svetskom prvenstvu koji će se održati za četiri godine učestvovaće čak 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u 16 grupa sa po tri tima, a u narednu rundu idu po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Direktor za tehnički razvoj FIFA Marko van Basten veruje da bi se uvođenjem penala lakše odlučivao konačan plasman reprezentacija u grupama.

– Penali bi zaista mogli da budu opcija za turnire sa grupama od tri ekipe u kojima igrate protiv dva protivnika. Postoji veliki rizik da sva tri tima na kraju budu izjednačena po bodovima i golovima – kazao je Van Basten za „Bild“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare