OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 209 dinara, dok će benzin koštati 178 dinara. Benzin je na pumpama do danas koštao 183 dinara, a cena dizela bila je 217 dinara.

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara. Prošlog petka se prvi put posle dva meseca, od 23. septembra, dogodilo da su obe vrste goriva krenule u rikverc.

Vlada Srbije je inače juče produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

„Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada Srbije produžila je privremenu zabranu izvoz Evro dizela EN 590 za još sedam dana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare