HRVATI STRAHUJU OD MAFIJAŠKE OSVETE: Zbog krađe 200 kg kokaina u Zagrebu, kavčani potpisali smrtnu presudu Koraćevim ljudima

Policija stavila pod mere nadzora ljude iz okruženja Filipa Koraća, begunca od smrtne kazne koju se mu u podzemlju raspisali „kavčani“.

Šokantno otkriće da je u Zagrebu nestalo 200 kilograma kokaina „kavačkog klana“ upravo je procurilo do medija. U Hrvatskoj su bezbednosne mere dignute na najviši nivo jer nije malo onih koji su se setili nestanka iste količine ove droge u Valensiji 2014, kada je buknuo krvavi obračun balkanskih mafijaša, koji traje već godinama širom Evrope.

Hrvatska policija je operativnim radom otkrila da je ova krađa ili otimačina povezana sa nekoliko obračuna u toj zemlji. Utvrđeno je da je droga nestala pre nekoliko meseci i da se u međuvremenu od Zagreba do Jadranskog mora pojavilo nekoliko malih grupa „kavačkih“ osvetnika.

– Kokain se nalazio u jednom skladištu na širem području hrvatske prestonice, a droga je bila u tajnom tranzitu, odnosno s istoka je skrivena ušla u Hrvatsku, te je bila namenjena za tržište zemalja zapadne Evrope – ekskluzivno je preneo Jutarnji list. Kako se dalje navodi, krađa kokaina velike vrednosti rezultirala je vrlo brzom i agresivnom reakcijom narko-klana, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude da utvrde ko je drogu ukrao, kao i da pokušaju da je povrate i „kazne“ krivce.

Nezvanično se saznaje da je pod posebne mere nadzora stavljen Filip Korać jer postoje indicije da je neko iz njegovog hrvatskog kruga umešan u nestanak droge.

– U razmeni podataka bezbednosnih službi regiona isplivalo je i njegovo ime jer se duže vreme krije od „kavačkog klana“ baš u Hrvatskoj. Poznato je da je na meti Radoja Zvicera i bande Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su mu na najmonstruoznije načine slali otvorene pretnje. Uzrok sukoba su, pre svega, poslovi oko droge, u koje je Korać bio upleten sa „škaljarcima“ i „zemuncima“ Luke Bojovića -piše Republika.

On dodaje da se doskora Korać savršeno skrivao u Hrvatskoj. Sve dok nije uhvaćen s lažnim dokumentima. Luke u Hrvatskoj su takođe pod merama bezbednjaka. Istražuje se da li je nestali kokain do magacina u Zagrebu stigao u brodskim kontejnerima ili u više manjih pošiljki kopnenim putem. Oba načina šverca, naime, koristi „kavački klan“.

Korać je, naime, letos osuđen pred Opštinskim sudom u Zagrebu zbog falsifikovanja hrvatskog pasoša. Izrečena mu je uslovna kazna zatvora od godinu dana, s rokom provere od pet godina, kao i novčana globa. Kako su tada preneli hrvatski mediji, iznoseći odbranu pred sudom, Korać je priznao da je imao i koristio falsifikovani hrvatski pasoš. Tvrdio je da ga je koristio jer se bojao za život, te da mu je prećeno ubistvom.

– On se tamo dobro povezao s hrvatskim ogrankom „škaljarskog klana“, koji će svaku priliku iskoristiti da se „kavčanima“, između ostalog, osveti za ubistvo vođe Jovana Vukotića u Istanbulu. Ne treba, takođe, zaboraviti ni da je u ovom slučaju reč o nestanku droge vredne na ulici nekoliko stotina miliona evra – objašnjava izvor.

On podseća da je između ove dve grupe mafijaša tikva pukla posle nestanka takođe 200 kila kokaina u Valensiji. Od tada do danas pobijeno je skoro 60 ljudi na obe strane.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare