ZAVRŠENE ANALIZE BRISEVA IZ RESTORANA NA ZLATIBORU: Sumnja se da su se ovde otrovala deca iz Borče

U ispitivanim uzorcima hrane koji su bili dostupni u objektu na Zlatiboru kome su deca iz Borče boravila u toku ekskurzije, nisu izolovani bakterijski agensi kao ni enterotoksini, kažu u Zavodu za javno zdravlje Užice.

– S obzirom da su deca dobila simptome u putu za Beograd i da su sva deca iz Beograda, epidemiološko istraživanje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa ZZJZ Užice – kažu u ovom Zavod.

Kako su prethodno kazali iz ovog zavoda, uzorkovana je hrana, a uzeti su brisevi radnih površina, escajga, vode.

Drugi pišu

U međuvremenu su se oglasili i iz uprave restorana „Braća Sekulić“ na Zaltiboru, gde su deca ručala pre polaska za Beograd, poslednjeg dana trodnevne ekskurzije.

– Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom – rekli su 7. novembra u odgovoru na pitanja, uz napomenu da je to utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana.

– Kao i uvek sve je bilo ispravno i u redu – dodali su: – Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje rekli su da je tegobe imalo 62 đaka i dva nastavnika, te da su analize pokazale da posredi nije virusna infekcija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare